REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigos per kelerius ateinančius metus iš ES struktūrinių fondų paramos gaus apie 88 milijonus litų. Paramą gaus visi lopšeliai-darželiai, kuriuos atrinko savivaldybės, o regioninės plėtros tarybos įtraukė į sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji šią paramą (3,8 mln. litų) gauna vienas Birštono ir šeši Kauno miesto lopšeliai-darželiai. Europos Sąjungos finansinės paramos skyrimo įsakymai jau pasirašyti. Už šiuos pinigus 2010–2012 metais bus modernizuojamos darželių grupių patalpos.

REKLAMA

Bus keičiama ne tik pasenusi įranga (sanitariniai mazgai, šildymo sistemos dalys ir kt.), bet ir perkami baldai, sportinis ir muzikinis inventorius, diegiamos modernios technologijos.

Visuose modernizuojamuose darželiuose bus įrengtos patalpos, kuriose auklėtojos pasirengs ir vykdys metodinę veiklą, tobulins savo kvalifikaciją (taip pat ir nuotoliniu būdu). Metodinei veiklai skirta patalpa bus aprūpinta baldais, įrengtos ne mažiau kaip 2-3 kompiuterizuotos darbo vietos su internetine prieiga, nupirkti ne mažiau kaip 2 nešiojami kompiuteriai, spausdinimui ir kopijavimui reikalinga įranga, interaktyvi lenta ir kt. virtualiai aplinkai sukurti reikalingos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

Skirti ES paramą būtent šiems vaikų lopšeliams-darželiams pasirinko pačios savivaldybės. Pastarosios taip pat skirs dalį lėšų iš savo biudžetų.

Modernizavus patalpas, atnaujinus įrangą, ugdymo sąlygos iš esmės pasikeis keliems šimtams mažųjų birštoniečių bei kauniečių. Pagerės sąlygos ir auklėtojoms.

Kauno regiono (Prienų, Kaišiadorių, Jonavos, Ruklos, Raseinių, Kėdainių, Kauno rajono) lopšeliams-darželiams iš viso bus skirta beveik 10 milijonų litų ES struktūrinių fondų lėšų.

Pinigai skiriami pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę „Investicijos į ikimokyklinio ugdymo įstaigas“. Projektų tikslas – gerinti ikimokyklinio ugdymo paslaugų kokybę ir prieinamumą, atnaujinti patalpas, įrangą, baldus, ugdymo priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų