REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NASDAQ OMX Group, Inc“. (NASDAQ:NDAQ) praneša, kad šiandien sėkmingai įdiegė prekybos sistemą INET visose savo septyniose akcijų rinkose Šiaurės Europoje (vertybinių popierių biržose Kopenhagoje, Helsinkyje, Islandijoje, Stokholme) ir Baltijos šalyse (vertybinių popierių biržose Rygoje, Taline ir Vilniuje).

REKLAMA
REKLAMA

INET prekybos sistema iki šiol buvo naudojama akcijų prekybai NASDAQ OMX rinkose JAV ir Londone (daugiašalės prekybos sistemos pagrindu sukurtoje rinkoje NASDAQ OMX Europe), o šiandien įdiegus INET NASDAQ OMX biržose Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse - prekyba NASDAQ OMX akcijų rinkose visame pasaulyje vyks toje pačioje prekybos platformoje.

Hansas-Ole Jochumsenas, „NASDAQ OMX“ Šiaurės rinkų prezidentas, sako: „Šis prekybos sistemos pakeitimas yra didžiausias infrastruktūros pokytis Šiaurės Europos ir Baltijos šalių akcijų rinkų istorijoje. Įdiegę INET, mes galime investuotojams pasiūlyti prieigą prie pažangiausios ir greičiausios pasaulyje prekybos sistemos. Tai leis mums padidinti prekybos vertybiniais popieriais apimtis ir rinkų likvidumą, o tai bus naudinga pirmiausia visiems investuotojams, o galiausiai - regiono ekonomikoms. Nauja prekybos sistema padės mums kaip vertybinių popierių biržoms konkuruoti Šiaurės Europos ir Baltijos šalių regionuose nuolat stiprėjančios konkurencijos Europoje sąlygomis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų