REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po šalčių prasidėjusios vandentiekio trasos avarijos vis dažnėja. Be vandens likusiems gyventojams bendrovė "Šiaulių vandenys" vežioja geriamą vandenį ir mašina, ir statinėse, ir kelių litrų talpomis. Tačiau gyventojai skundžiasi, kad kiemuose paliktų statinių čiaupai užšąla, tad jie vis tiek lieka be vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį trūko magistralinė vandentiekio trasa Darbininkų gatvės atkarpoje, jungiančioje Vytauto ir Vilniaus gatves. Visi aplinkiniai kvartalai liko be vandens: ir gyventojai, ir Vijolių vidurinė mokykla su bendrabučiu, ir Profesinio rengimo centro skyrius. Bandymai sutaisyti trasą vėlų vakarą baigėsi nesėkmingai – užgriuvo kasama vieta, todėl ketvirtadienį darbai buvo tęsiami, o geriamas vanduo buvo vežiojamas žmonėms. Tačiau per naktį nenaudojami statinių čiaupai užšalo, todėl Vytauto gatvės gyventojai, atėję vandens su talpomis, negalėjo jo įsipilti.

REKLAMA

Vytauto Peleckio, UAB "Šiaulių vandenys" technikos direktoriaus, teigimu, jei vanduo užšalęs, reikėtų kreiptis ne į žiniasklaidą, o į avarinę tarnybą, kuri vandenį pašildytų. Bendrovė "Šiaulių vandenys" prašo gyventojus būti supratingus, nes šią savaitę, pasikeitus oro temperatūrai, trasos avarijų itin padaugėjo. Per dieną likviduojamos trys – keturios avarijos, o rytą atsiranda dar penkios naujos. Bendrovė "Šiaulių vandenys" nebespėja - samdo net tris statybos įmones kasimo darbams.

Asta ŠIUKŠTERIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų