REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rokiškio Respublikos gatvėje trūkęs vandentiekis paskandino „Lukoil Baltija“ bendrovės degalinės teritoriją. Be vandens liko degalinė, Rokiškio mašinų gamyklos pastatas ir turgavietė.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl vandentiekio avarijų šią savaitę vienas Panevėžio gatvės ir keturi Vilties gatvės daugiabučiai be vandens buvo likę visą parą. „Tikra tragedija. Avarijos pilasi viena po kitos ir mieste, ir seniūnijose. Tokio bumo žiemą dar nėra buvę", - griebiasi  už galvos „Rokiškio vandenų" bendrovės direktorius Vytautas Legas.  



Užtvindė vanduo

REKLAMA

Signalas apie degalinės teritorijoje įvykusią vandentiekio avariją gautas antradienį, 4 val. nakties. Pastebėta, jog iš po žemių į paviršių plūsta vanduo, kuris pradėjo tvindyti greta esantį šaligatvį ir pasklido į gatvę. Apie 11 val. dalis  degalinės teritorijos virto baseinu. Atvykusi vandenų bendrovės technika susidūrė su problema: virš trasos avarijos vietos yra nutiesti elektros kabeliai, todėl neatjungus įtampos ekskavatoriui darbuotis buvo pavojinga.  Be to, teko išstumdyti dideles sniego sankaupas, išpumpuoti vandenį,  kad galėtų atkasti sugedusią ir gausiai vandeniu užlietą trasos vietą. Avariją likviduoti planuota baigti tik vakar. Užvakar vanduo jau buvo tiekiamas degalinei ir Rokiškio mašinų gamyklos pastatui, o vakar jis turėjo pasiekti ir turgavietės pastatą.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinia, kodėl trūkinėja

 „Tokių avarijų žiemą nėra buvę. Manėme, jog dėl didelio įšalo jos pasipils tik pavasarį, kada prasidės atlydys, bet ne dabar, kai įšalas siekia per metrą", - stebėjosi dėl avarijų gausos „Rokiškio vandenų" bendrovės direktorius V.Legas. Anot jo, neįtikėtina, jog vos atšilę orai galėjo turėti įtakos trasų gedimams. Per vieną parą įvyko keturios vandentiekio trasos avarijos Vilties gatvėje, parai be vandens liko keturių daugiabučių gyventojai. Gedimai nustatyti ir  trasose, ir namų įvaduose. Dėl vandentiekio avarijos be vandens buvo likęs ir vienas Panevėžio gatvės daugiabutis. Dėl gedimų vandentiekio trasose gauta pranešimų iš beveik visų seniūnijų. Anot V.Lego, dėl gilaus įšalo likviduoti avarijas labai sudėtinga. „Šios savaitės pradžia mums buvo tragiška, nebespėjame suktis", - vardijo užklupusius sunkumus „Rokiškio vandenų" bendrovės vadovas. Bendrovės rūpesčiai prasidėjo praėjusią savaitę. Po savaitgalio užšalo Jūžintų trasa, tiekianti vandenį vidurinei mokyklai, katilinei ir namui, kuriame yra mokyklos direktoriaus butas. Nuspręsta trasos kol kas neatkasinėti, o į mokyklą ir kitus objektus vandenį tiekti žarna, laikinai nutiesta iš mokyklos dirbtuvių.

Aldona Minkevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų