REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 19-20 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje karaliaus didysis krepšinis: didžiausioje Lietuvos sporto arenoje dėl LKF Dnb NORD taurės kovos abu šalies superklubai – Vilniaus „Lietuvos rytas“ bei Kauno „Žalgiris“ ir dvi komandos, įveikusios keturis atrankos etapus.

REKLAMA
REKLAMA

Kas bus Vilniaus bei Kauno ekipų varžovai pusfinaliuose, paaiškės vasario 8-9 d., kai bus sužaistos atsakomosios ketvirtojo etapo dvikovos.

REKLAMA

„Šiauliai“, pirmajame mače po atkaklios kovos įveikę Vilniaus „Perlą“ 81:77, vasario 8 d. namuose bandys išsaugoti įgytą persvarą, o paskutinis finalo ketverto dalyvis paaiškės vasario 9-ąją Klaipėdoje po vietos „Neptūno“ ir Kėdainių „Nevėžio“ rungtynių. Pirmąjį mačą namuose laimėję 87:64 kėdainiškiai į uostamiestį vyksta turėdami net 23 taškų persvarą.

LKF DnB NORD taurės vasario 19 d. pusfinalių poros:

Kauno „Žalgiris“ – „Šiauliai“ arba „Perlas“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – „Nevėžis“ arba „Neptūnas“

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 20 d. bus žaidžiamos rungtynės dėl 3-iosios vietos bei finalas, po kurio paaiškės, kas taps pirmojo 2010 m. krepšinio trofėjaus savininku. Pernai po dramatiškos kovos finale pergalę šventė Vilniaus „Lietuvos rytas“, įveikęs savo pagrindinį varžovą Kauno „Žalgirį“ 84:82.

Pažintis su ateities žvaigždėmis

Tik krepšinio aistruoliai, įsigiję bilietus į LKF Dnb NORD taurės finalo ketverto varžybas, turės galimybę iš arčiau susipažinti ir su būsimomis Lietuvos krepšinio žvaigždėmis. Vasario 19-ąją, penktadienį nuo 13.00 val. „Siemens“ okupuos Moksleivių krepšinio lygos (MKL) Žvaigždžių diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 300 įvairaus amžiaus grupių jaunujų krepšininkų ir krepšininkių demonstruos savo sugebėjimus keturias valandas truksiančioje šventėje.

Iki šiol mažesniuose Lietuvos miestuose vykusios MKL Žvaigždžių dienos šiais metais pirmą kartą persikelia į Vilnių. Be jau tradicija tapusių tritaškių ir dėjimo į krepšį konkursų, MKL žvaigždžių dienoje bus galima pamatyti „Karavano“, „Slalomo“ ir „Bauduko“ konkursus bei estafetę „Visi už vieną, vienas už visus“.

Renginio kulminacija taps rungtynės tarp „Rytų“ ir „Vakarų“ žvaigždžių komandų. Rungtynėse bus žaidžiami trys kėliniai, kurių metu suskaus trijų skirtingų amžiaus grupių vaikinai ir merginos. Jaunių ir jaunučių komandose varžysis net penkių Lietuvos jaunimo rinktinių kandidatai. Komandai kiekvienoje amžiaus grupėje atstovaus po šešis vaikinus ir merginas, o jiems iš viso skirtingų kėlinių metu vadovaus net po šešis trenerius.

REKLAMA

Tik vakar Moksleivių lygos vadovai paskelbė būsimos šventės dalyvius, tarp kurių yra ir jau neblogai Lietuvos sirgaliams pažįstamų vardų.

Penktadienį aikštelėje bus galima išvysti Europos 2008 metų jaunučių čempionus Dovydą Rediką ir Rimvydą Brencių, 2009 m. Europos jaunučių vicečempionus Mantą Mockevičių, Paulių Semašką, Osvaldą Olisevičių ir Martyną Paliukėną.

Į MKL žvaigždžių komandą pateko ir viena ryškiausių ateities Lietuvos krepšinio žvaigždžių – 17-metis Jonas Valančiūnas. Tiesa, MKL šventėje savo sugebėjimų jaunas talentas turbūt nedemonstruos – vėliau vakare jo laukia kur kas svarbesnės LKF DnB NORD taurės pusfinalio rungtynės vilkint Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo marškinėlius.

Merginų gretose rungtyniaus Santa Okockytė, Neringa Skadaitė, Kristė Druskytė, kurios jau sėkmingai dalyvauja ir moterų krepšinio lygos pirmenybėse

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų