REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į korupcijos skandalą įsivėlusį buvusį sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką teismas pripažino kaltu ir skyrė jam dvejų metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

REKLAMA
REKLAMA

A. Skikui taip pat teks sumokėti tūkstantį litų, kurių moralinei žalai atlyginti prašė nukentėjusysis Nacionalinio kraujo centro vadovas Vytenis Kalibatas, bei 25 MGL (3250 litų) sumą į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Jis dvejus metus negalės palikti gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 dienoms. Paskelbus nuosprendį, buvęs sveikatos apsaugos darbuotojas paleistas teismo salėje. Šeštadienį jam turėjo baigtis kardomasis suėmimas.

REKLAMA

Toks Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo sprendimas per 20 dienų dar gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Kaip jau ELTA skelbė, A. Skikas teisme savo kaltę pripažino, bet teigė pinigų prašęs kaip paramos savo atstovaujamos Liberalų ir centro partijos Šilutės skyriui.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Barkauskas teismo prašė A. Skikui skirti 2 metų laisvės atėmimo bausmę ją atidedant trejiems metams bei 20 MGL (2600 litų) į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, nors įstatymas numato teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų. Po teismo posėdžio prokuroras negalėjo atsakyti, ar skųs šį teismo verdiktą, esą reikia įsigilinti į nuosprendžio detales.

REKLAMA
REKLAMA

A. Skikas kaltintas tuo, kad iš viešosios įstaigos "Nacionalinis kraujo centras" direktoriaus V. Kalibato tiesiogiai reikalavo ir provokavo duoti nuo 20 iki 30 tūkst. litų kyšį.

Imituodamas nusikalstamus veiksmus ir vykdydamas viceministro duotą nurodymą V. Kalibatas taip ir padarė. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad sausio 21 d. A. Skikas tiesiogiai priėmė sutartą pinigų sumą. Pinigus - 20 tūkst. litų - V. Kalibatas sudėjo į A. Skiko duotą popierinį maišelį ir paliko valdininko automobilio "Toyota Avensis" salone po sėdyne. A. Skikas V. Kalibatui davęs ir mašinos raktelius.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų