REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujos sudėties Europos Komisija (EK) turėtų pradėti dirbti vasario 10 dieną - tai paaiškės po kitą antradienį vyksiančio balsavimo Europos Parlamente (EP) Strasbūre, kur europarlamentarai susirinks į plenarinę sesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio popietę numatyto balsavimo metu EP spręs dėl naujos sudėties EK, kurią sudaro 26 eurokomisarai, paskyrimo penkeriems metams, praneša EP Informacijos biuras Lietuvoje. Mūsų šalies atstovui buvusiam finansų ministrui Algirdui Šemetai numatytas mokesčių ir audito eurokomisaro portfelis.

REKLAMA

Parlamentas vienu balsavimu gali patvirtinti arba atmesti visą Komisijos sudėtį. EP taip pat balsuos dėl rezoliucijų apie naują ES institucijų tarpusavio bendradarbiavimo susitarimą bei dėl požiūrio į naujosios Komisijos veiklos programą.

Dėl naujos Komisijos sudėties EP sprendžia vardiniu būdu, balsavusiųjų daugumo nuomone. Jei EP patvirtins Komisijos sudėtį, Europos Vadovų Taryba dar turės ją paskirti kvalifikuotąja balsų dauguma. Tai gali įvykti jau EP balsavimo dieną, pritaikius rašytinę procedūrą. Tuomet naujos sudėties Komisija pradėtų darbą nuo vasario 10-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Dar iki balsavimo šioje plenarinėje sesijoje, EK pirmininkas José Manuel Barroso, kuris į Komisijos vadovo postą išrinktas antrai kadencijai, pristatys europarlamentarams jo siūlomą Komisijos sudėtį ir dalyvaus plenarinės sesijos diskusijoje.

EP taip pat balsuos dėl rezoliucijos apie naują ES institucijų tarpusavio bendradarbiavimo pagrindų susitarimą. Šiame dokumente, kuris atnaujinamas kas penkerius metus, nustatomi svarbiausių ES institucijų tarpusavio įsipareigojimai, teisėkūros procedūrų koordinavimas bei keitimosi informacija tvarka. Tuo tarpu kitoje rezoliucijoje EP išreikš požiūrį į naujosios Komisijos veiklos programą bei prioritetus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų