REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Šiaulių apygardos prokuroras Artūras Karpalovas turėtų pateikti įtarimus UAB "Samanėlė" direktoriui ir Telšių politiniam veikėjui Algirdui Šilinui bei bendrovės buhalterei Stasei Jokšienei, generalinio prokuroro Algimanto Valantino seseriai, praneša "Lietuvos žinios" (LŽ).

REKLAMA
REKLAMA

LŽ šaltiniai teigia, kad UAB "Samanėlė" direktoriui ir finansininkei ketinama pareikšti įtarimus pagal Baudžiamojo kodekso 220 straipsnį dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir pagal 222 straipsnį dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

REKLAMA

Bausmės už pateiktus neteisingus duomenis svyruoja nuo draudimo dirbti tam tikrą darbą iki laisvės atėmimo (iki trejų metų). Griežtesnė bausmė skiriama už apgaulingą apskaitos tvarkymą - nusikaltęs asmuo baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB "Samanėlė" byla pradėta tirti 2006-ųjų gruodžio mėnesį, Telšių mokesčių inspekcijoje atlikus neplanuotą patikrinimą ir nustačius, kad 2006 metais UAB "Samanėlė" išmokėjo 1,2 mln. litų atlyginimų vokeliuose. Bet 2009 metų rugpjūtį Telšių rajono apylinkės prokuratūra, nepaisydama rastų įrodymų ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Telšių skyriaus pastangų, ikiteisminį tyrimą nutraukė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau netrukus byla generalinio prokuroro pavaduotojo Vytauto Barkausko sprendimu buvo atnaujinta ir toliau tiriama Šiauliuose. Papildomai apklausta apie 150 UAB "Samanėlė" darbuotojų ir vėl atlikta revizija.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga Šiaulių prokuratūrai perduota dar sausio mėnesį, bet prokuroras A.Karpalovas tik po A.Valantino susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite sausio 27-ąją apsisprendė, pateikti įtarimus S.Jokšienei ir A.Šilinui, ar ne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų