REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt skaitytojas/a, pranešė apie puikią socialinę akciją Šiauliuose, kurios metu miestelėnai buvo mokomi atsakingai žiūrėti į savo augintinius ir sutvarkyti augintinio sukeltą netvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Štai ką savo laiške rašė skaitytojas (kalba netaisyta):

 

Vieta: Šiauliai, Gegužių-Lyros gatvių sankirta,

Laikas:Šių metų sausio 31 diena, 13 valanda, prie šunų vedžiojimo aikštelės.

REKLAMA

Tikslas: Paskatinti gyvūnų augintojus susirinkti šunų išmatas.

Akcijos metu iniciatoriai dalino keturkojams skanėstus, o šunų savininkams – maišelius išmatoms susirinkti, taip atkreipdami dėmesį į šią problemą, kurios nepradėję spręsti, visi miesto gyventojai bus priversti sulaukti dar vieno nešvaraus pavasario.

Pilietinį sąmoningumą skatinančią akciją vizualiai paryškino iniciatorių balti skafandrai, kuriais siekiama pabrėžti, jog švara - visų mūsų miesto piliečių teisė. Pabaigoje į dangų buvo paleisti balionai su šuns išmatomis maišelyje, kas simboliškai perteikė augintinių savininkų abejingumą ir neatsakingumą kitų žmonių atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos vieta buvo pasirinkta neatsitiktinai, medžio skulptūromis, pritaikytomis vaikų žaidimams dekoruotas parkas - mėgstama šio rajono gyventojų pasivaikščiojimų vieta. Su savo keturkojais draugais mėgsta po ją pasivaikščioti ir aplinkinių namų gyventojai. Viskas būtų šaunu, tačiau daugelis šunelių mylėtojų nekreipia jokio dėmesio į jų augintinių paliekamas išmatas.

Siekdami, kad šio miesto rajono gyventojai sulauktų švaraus ir kvepiančio pavasario, Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto lietuvių filologijos ir viešųjų ryšių specialybės penktakursiai, gyvenantys šiame miesto pakraštyje, sumanė šią akciją. Renginio organizatoriai tikisi, kad jų akcija atkreips dėmesį ir paskatins susimąstyti ne tik šio miesto Šiaulių, bet ir visos Lietuvos šunelių augintojų dėmesį, nes nešvarūs parkai, daugiabučių kiemai yra opi problema ne tik Šiauliuose, bet ir visoje Lietuvoje.

Akimirkos iš vykusios akcijos:

Skaitytojo nuotr.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų