REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naująjį semestrą kartu su kitais Vilniaus universiteto (VU) studentais pradeda ir beveik 200 užsieniečių, pranešė VU Informacijos ir ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp jų yra studentų iš tolimosios Australijos, Brazilijos, Jordanijos, Kanados, Korėjos, Ukrainos, Gruzijos ir daugelio kitų Europos šalių, teigiama pranešime.

REKLAMA

Studentai į VU atvyko pagal Erasmus, Erasmus Mundus ir dvišalio bendradarbiavimo sutartis. Apie trečdalį studentų toliau tęsia savo studijas, siekdami įgyti VU diplomą. Kelios studijų programos vykdomos kartu su kitų šalių universitetais – VU partneriais iš Italijos, Ispanijos ir kitų šalių. Tarptautinis VU bendradarbiavimas atveria galimybes užsienio studentams susipažinti su seniausia Alma Mater, geriau pažinti mūsų šalį. Kita vertus – tai atsakomybė universitetui, nes užsienio studentai ypač reiklūs studijų kokybei ir studentų gyvenimo sąlygoms.

Universitetų tarptautinė veikla išsiplėstų labiau, jei tam daugiau dėmesio skirtų Lietuvos valstybė. Deja, jau seniai žadamas universitetų tarptautiškumo veiklos skatinimas panaudojant Europos struktūrinius fondus stringa. Tikimasi, kad tarptautinės veiklos skatinimo klausimą pavyks išspręsti dar vasario mėnesį, paskelbus šaukimus naujiems projektams, sakoma VU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų