REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vienus metus prezidentūros darbuotojus ir jų svečius maitinusi, priėmimus ir iškilmingas vakarienes rengusi bendrovė "Stikliai" traukiasi iš Daukanto aikštės rūmų. Prezidento kanceliarija vakar paskelbė maitinimo paslaugų pirkimo konkursą, praneša dienraštis "Lietuvos žinios". Vokus su pasiūlymais ketinama atplėšti vasario 17 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių savaičių baigiasi uždarosios akcinės bendrovės "Stikliai" sutartis su Prezidento kanceliarija. Vasario 28 dieną garsieji maitintojai paliks prezidentūros rūmus.

REKLAMA

"Stikliai" kas mėnesį už patalpų nuomą, komunalines paslaugas Prezidento kanceliarijai sumoka apie 5 tūkst. litų. Kainos prezidentūros rūmų kavinėje - mažesnės nei kur nors kitur mieste. Kurį laiką nekeisti kainų įmonę įpareigoja sutartis. Anksčiau kalbėta, kad "Stikliai" Daukanto aikštės rūmuose dirba nuostolingai. Tačiau vienas "Stiklių" bendraturčių Romas Zakarevičius tokius teiginius vakar pavadino nesąmone. Prieš kurį laiką verslininkas tikino, kad prezidentūroje bendrovė dirba ne dėl pelno, esą tai prestižo reikalas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūra "Lietuvos žinioms" vakar negalėjo įvardyti sumos, už kurią ketinama įsigyti oficialių priėmimų aptarnavimo paslaugas. Konkurso skelbime nurodoma, kad pirmaisiais metais planuojama įsigyti preliminariai septynių valstybinio ir diplomatinio protokolo reikalavimus atitinkančių stovimo/sėdimo (iki 200 asmenų), penkiolikos stovimų (iki 200 asmenų) priėmimų ir trijų stovimų (nuo 200 iki 4 tūkst. asmenų) priėmimų aptarnavimo paslaugas.

"Jas planuojame pirkti pagal poreikį, kuris priklausys nuo vyksiančių renginių. Yra tikimybė, kad šia sutartimi bus pasinaudota minimaliai, nes finansinės galimybės labai ribotos", - LŽ pažymėjo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Tiekėjams keliami bendrieji kvalifikacijos, ekonominės ir finansinės būklės, techninio bei profesinio pajėgumo reikalavimai. Tiekėjo vidutinė metinė apyvarta turi būti ne mažesnė nei 300 tūkst. litų. Įmonė taip pat privalo turėti ne mažiau nei 150 komplektų aukštos kokybės klasikinių sidabrinių arba paauksuotų stalo įrankių, klasikinių, lengvų, patvarių porcelianinių indų, automobilį-šaldytuvą maisto roduktams transportuoti. Įmonė privalo turėti ne mažiau nei 10 padavėjų, bent 4 virėjus ir tiek pat konditerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų