REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė artimiausiu metu norėtų dalykiškai pasikalbėti su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu Baracku Obama Baltuosiuose rūmuose. Planuojamas mūsų krašto vadovės vizitas į Vašingtoną, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir JAV diplomatai jau kurį laiką derina D.Grybauskaitės ir B.Obamos susitikimo laiką, pokalbių temas ir kitas svarbias detales. Tai "Lietuvos žinioms" vakar patvirtino prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška. Jis nenurodė konkrečios datos, kada D.Grybauskaitė galėtų viešėti Vašingtone, tačiau užsiminė, kad vizitas gali įvykti šį pavasarį.

REKLAMA

Prezidentės vizitas į JAV ir asmeninis susitikimas su B.Obama organizuojamas D.Grybauskaitės iniciatyva. "Nejaugi manote, kad santykiuose su tokiomis valstybėmis kaip Lietuva JAV prezidentas B.Obama rodo iniciatyvą? Taip nebūna", - sakė D.Semaška.

Lietuvos vadovės susitikimo su B.Obama metu būtų aptarti ne tik dvišaliai santykiai, investicijų ar regioninio saugumo klausimai, bet ir svarbiausi Europos Sąjungos (ES) bei NATO reikalai, bendra taikos palaikymo misija Afganistane. D.Grybauskaitė ketina prašyti JAV pagalbos vykdant Goro provincijos atstatymo darbus, kuriems šiuo metu vadovauja Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiai teigiama, kad apie norą susitikti su JAV lyderiu D.Grybauskaitė pareiškė vos tapusi prezidente. Esą pastaruoju metu iš vietos nejudėjęs šis reikalas tapo viena nesutarimų su tuomečiu užsienio reikalų ministru Vygaudu Ušacku priežasčių.

Lietuvos vadovai dar nebuvo asmeniškai susitikę su B.Obama, JAV prezidento pareigas pradėjusiu eiti prieš metus. Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus turėjo galimybę su juo trumpai pabendrauti pernai pavasarį vykusiuose jubiliejiniame NATO viršūnių bei ES valstybių vadovų susitikimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų