REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras V. Navickas leido surengti gėjų eitynes Vilniaus gatvėse. Kas tai? Tolerancijos išdava? Ar jau pasiektas aukščiausias iškrypimo lygis?

REKLAMA
REKLAMA

Vieną dieną Vilniaus meras V. Navickas teigia, jog Vilniaus mokyklose ne tik gali, bet ir privalo būti kryžiai, o kitą dieną leidžia surengti gėjų eiseną krikščioniškoje Lietuvoje. Ar tai kuo nors susiję dalykai? Galbūt tai tik atsitiktinumas? Gatvės praeivių nuomonės kiek šokiravo.



Gediminas L., 24 m.

REKLAMA

„Niekaip nesuprantu, kaip Vilniaus vadovas V. Navickas leido surengti gėjų paradą? Juk tai amoralu. Kam leisti tiems iškrypėliams žygiuoti Vilniaus gatvėse? Per daug jiems leista. Juk mūsų šalis krikščioniška, tai ir būkime tikri krikščionys. Gamta sutvėrė taip, kad moteris ir vyras gali susilaukti palikuonių, o ne du vyrai. Į visą tai žiūriu labai skeptiškai.“ – kalbėjo vaikinas.

Martynas K., 26 m.

„Kauno pedofilijos byla, gėjų paradas Vilniuje, kas dar? Kas dar bus šioje demokratinėje Lietuvoje? Kuo toliau, tuo labiau mane viskas stebina. Kur mes ritamės? Kam tiems „p*derastams“ tiek laisvės? Juk jie „nesveiki“ žmonės. Būtinai eisiu pažiūrėti šių eitynių, gal net mesiu akmenį į kurį nors „pediką“ – griežtai kalbėjo Martynas.



Akvilė T., 21 m.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu labai tolerantiškas žmogus. Man nei gėjai, nei lesbietės netrukdo gyventi. Svarbu, kad tai manęs neliečia. Čia jų asmeninis gyvenimas ir aš neturiu teisės į visa tai kištis. Manau, tie, kurie itin nekenčia gėjų ar lesbiečių, jaučia kokią nors moralinę nuoskaudą. Gal jie patys tokie yra?“ – klausia mergina.

Tomas J., 28 m.

„Negaliu pakęsti jokių iškrypėlių. Man gėjai yra kaip kokie pedofilai. Juk pagalvojus, ką jie daro intymioje aplinkoje, darosi šlykštu. Aš net norėčiau, jog Lietuvoje būtų inicijuotas įstatymas, kuris draustų būti gėjumi. Tik taip mes susitvarkytume su tais iškrypėliais!“ – svarstė Tomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonė G., 23 m.

„Pažįstu vieną vaikiną, kuris yra gėjus. Tai labai draugiškas ir šaunus vaikinas! Puikiai supranta merginas. Turi gerą stiliaus pojūtį. Jis labai išsilavinęs ir visapusiškai išprusęs vaikinas. Kas čia blogo, jei jis gėjus? Juk jis irgi žmogus. Nejau lietuviai tokie netolerantiški žmonės? Kas kita, žinoma, yra pedofilai. Tai aukščiausio lygio iškrypėliai! Juos reikia bausti be jokio pasigailėjimo. O gėjai yra tokie patys žmonės kaip ir mes visi...“ – kalbėjo Jonė.



Aleksandras V., 29 m.

„Dabartinis Vilniaus meras V. Navickas turi būti kuo greičiau atstatydintas. Ką jis daro valdžioje? Konservatorius, kuris palaiko gėjus, kas čia per nesąmonė? Aukščiausias absurdo lygis! Gėjai yra ne žmonės, jie -  iškrypėliai. Moteris ir vyras turi būti pora! Kokie dar vyrai?!“ – kategoriškas buvo vaikinas.



Gabrielė G., 21 m.

REKLAMA

„Kryžiai mokyklose ir gėjų paradas Vilniuje labai dera tarpusavyje. Man patinka, kaip Lietuvos politikai priima sprendimus. Didesnio cirko, matyt, nėra buvę. Aš asmeniškai manau, jog gėjų eisena Lietuvoje sulauks didžiulio atgarsio visoje Europoje. Čia bus tikras chaosas. Tikiu, jog įvyks ir masinės muštynės. Kam viso to reikia? Gerbiamam Vilniaus merui V. Navickui?“ – klausia mergina.

Mindaugas D., 25 m.   

„Gėjai, pedofilai, lesbietės ir visi kiti netokie žmonės turėtų nešdintis lauk iš Lietuvos. Jiems čia ne vieta! Jei galėčiau pats visus juos išvaryčiau iš Lietuvos. Juk jie yra ne viso proto žmonės. Kam tokie reikalingi? Man visa tai yra taip šlykštu, jog net apsakyti negaliu. Aš net mirties bausmę įvesčiau dėl tokių iškrypėlių. Kuo mažiau tokių išsigimėlių, tuo geriau“ – teigė Mindaugas.

REKLAMA

Ar šiuolaikiniam žmogui yra svarbi tolerancija? Ar kito žmogaus pažiūros, jausmai ir kiti individualūs dalykai turi būti gerbiami? O galbūt atvirkščiai turi būti kokios nors padorumo ribos, kurių peržengti tiesiog nevalia? Bet kas jas nustatė ir kokios jos yra?



Austėja Jonaitytė

P.S. Vaizdai iš 2009 gėjų parado Amsterdame




REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų