REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvija priims Gvantanamo kalinį

Latvija JAV prašymu pas save priglaus vieną Gvantanamo kalinį. Taip nusprendė antradienį į uždarą posėdį susirinkusi šalies vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

Kalinys, kuri priims Latvija, yra išeivis iš Centrinės Azijos. JAV karių jis buvo sulaikytas Afganistane ir Gvantanamo kalėjime praleido 5 metus. Per tardymus jokių jo sąsajų su teroristais neaptikta, todėl jam nebuvo pateikti jokie kaltinimai dėl teroristinės veiklos. JAV ir Latvijos specialiosios tarnybos nusprendė, kad šis asmuo jokio pavojaus visuomenei nekelia.

REKLAMA

Latvija jau sulaukė laiško iš minėtojo kalinio. Laiške Gvantanamo kalinys teigia norįs įsikurti Latvijoje ir žada integruotis į visuomenę, išmokti valstybinę kalbą bei gerbti įstatymus.

Pirmąja Europos šalimi, nusprendusia priimti kalinius iš Gvantanamo, tapo Portugalija. Vėliau savo apsisprendimą priimti kalinius patvirtino ir Vengrija, Slovakija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Šveicarija ir kelios kitos šalys.

Kalbant apie Baltijos šalis, tai Estija prieš porą mėnesių atsisakė priimti Gvantanamo kalinį. Vasarą apie nenorą priimti šio kalėjimo kalinį pareiškė ir Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų