REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės tarybai trečiadienį rengiantis tvirtinti miesto bendrąjį planą, socialdemokratus partijos vadovybė įpareigojo nežlugdyti posėdžio.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai iš anksto buvo sutarę su Tarybos nariais konservatoriais, Liberalų sąjūdžio, Lenkų rinkimų akcijos, partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovais posėdyje nedalyvauti ir taip sužlugdyti miesto bendrojo plano tvirtinimą, tačiau dalis socialdemokratų ketina nesilaikyti šio susitarimo.

REKLAMA

"Jie dalyvaus posėdyje ir balsuos prieš bendrąjį planą, bet jie galėjo išvis neateiti ir taip padaryti, kad posėdis neįvyktų dėl kvorumo trūkumo. Patvirtinti, ar yra spaudimas, aš tiesiogiai negaliu, man niekas neskambino, to klausimo su partijos vadovybe nederinome, tačiau galiu pacituoti partijos kolegą Rimantą Vaitkų, kad iš aukščiausios partijos vadovybės jis gavo nurodymą dalyvauti posėdyje", - spaudos konferencijoje trečiadienį teigė LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas ir kandidatas į Vilniaus merus Algirdas Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarybos posėdyje antradienį, nepaisydami partijų susitarimo, anot A.Paleckio, ketina dalyvauti socialdemokratai Rimantas Vaitkus, Gediminas Paviržis, Kristina Brazauskienė ir Valerijus Ponomariovas.

Prieš Vilniaus bendrojo plano tvirtinimą nusistatę Tarybos nariai aiškina jį esant skubotą ir neatitinkantį gyventojų lūkesčių.Vilniaus savivaldybės tarybos narys konservatorius Kęstutis Masiulis, taip pat kandidatas į Vilniaus merus, toje pačioje spaudos konferencijoje sakė, kad baigiantis kadencijai pagausėjo savivaldybės darbų, kurie "kelia abejonių".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Plane įkomponuotas vis dar diskusijų objektas - tramvajus, įtvirtinama gyvenamoji ir komercinė pramogų parko teritorijos prie "Siemens" arenos paskirtis - šie sprendimai buvo labai prieštaringai vertinami gyventojų ir galėtų dar būti svarstomi kitos kadencijos taryboje", - aiškino K.Masiulis.

Bendruoju planu yra nustatomi miesto teritorijų naudojimo ir apsaugos principai.

Socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko ir "jaunosios kartos" partijos atstovų nuomonės išsiskiria ne pirmą kartą.

Pirmadienį A.Paleckis į partijos lyderį kreipėsi atviru laišku, kategoriškai pranešdamas, jog socialdemokratų ir liberalcentristų, kuriems vadovauja dabartinis sostinės meras Artūras Zuokas, koalicija po rinkimų negalima ir jos nebus.

REKLAMA

A.Brazauskas, komentuodamas kategoriškus A.Paleckio pasisakymus apie Liberalų ir centro sąjungą, jaunesnįjį kolegą ragino "susilaikyti nuo prognozių", teigdamas, jog kalbėti apie galimus koalicijos partnerius per anksti, kol nėra aiški būsimos sostinės tarybos politinė sudėtis.

Tačiau A.Paleckis atvirame laiške partijos lyderiui leido suprasti, jog jo balsas sprendžiant dėl koalicijos formavimo sostinės savivaldybėje įtakos neturės.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks vasario 25 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų