REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Saulius Stoma siūlo stiprinti prokuratūros parlamentinę kontrolę. Dėl to Seimui nepatvirtinus Prokuratūros metinės ataskaitos, generaliniam prokurorui ir jo pavaduotojams tektų atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta S. Stomos įregistruotose Prokuratūros įstatymo pataisose.

Pasak S. Stomos, nors įstatyme numatyta, jog prokuratūros parlamentinę kontrolę vykdo Seimas, jis neturi jokių realių svertų kontrolei įgyvendinti. Parlamentinė kontrolė apsiriboja kasmetiniu generalinio prokuroro ataskaitos pateikimu Seimui ir formaliu balsavimu ją priimant. Priėmus jo siūlomas pataisas būtų sukurtas realus parlamentinės kontrolės mechanizmas ir paliekami saugikliai prokuratūros nepriklausomumui išlaikyti.

REKLAMA

Įstatymo projekte taip pat siūloma mažinti amžiaus cenzą bei atsisakyti darbo stažo reikalavimų skiriant generalinį prokurorą ir jo pavaduotojus.

"Šiuo metu numatyta, kad tokias pareigas gali eiti ne jaunesni nei 35 metų amžiaus ir ne mažiau nei 10 metų prokuroro ar teisėjo darbo patirtį arba ne mažiau nei 10 metų teisės krypties socialinių mokslų daktaro ar habilituoto daktaro laipsnį turintys asmenys. Tačiau tokie apribojimai atima galimybę į pareigas skirti su sistema mažiau susijusius, tačiau kompetentingus specialistus, norinčius ir gebančius inicijuoti teigiamų pokyčių prokuratūros sistemoje", - sako Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų