REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyni mėnesiai laukimo - bevaisiai. Tiek laiko būsimosios Klaipėdos arenos valdytojo pasirinkimą stabdžiusi bendrovė buvo neteisi, nusprendė teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, po įvykusio viešojo konkurso savivaldybė pernai balandį paskelbė, jog areną ateinančius 25 metus turėtų valyti "Bilietai LT" ir "Makroconcert" konsorciumas.

REKLAMA

Tačiau derybos su juo nutrūko net neprasidėjusios - iš konkurso pašalinta bendrovė "Seven entertainment" Klaipėdos valdžią padavė į teismą. Viešai apsiskelbusi, kad jos pasiūlymas neva būtų buvęs geriausias, bendrovė bandė įrodyti, jog koncesininko parinkimo konkursas vyko neskaidriai.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas birželio 19-ąją paskelbė, kad tokie įtarimai yra nepagrįsti. Ieškovai taip pat turėjo padengti 6 tūkst. litų savivaldybės išlaidas advokatams.

REKLAMA
REKLAMA

Su šiuo verdiktu "Seven entertainment" nesutiko ir nutartį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Skundą išnagrinėjusi teisėjų kolegija vakar paskelbė, jog palieka galioti ankstesnį sprendimą ir skundą atmetė.

Tikimasi, jog Klaipėdos savivaldybei dabar pavyks tęsti derybas su "Bilietai LT" ir "Makroconcert" konsorciumu.

Savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus Projektų planavimo ir rengimo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis nenorėjo vertinti teismo nutarties jos neperskaitęs, nes nutartis buvo paskelbta vakar prieš pat darbo dienos pabaigą. Valdininkas tik vylėsi, jog būsimasis valdytojas dar suspės kiek įmanoma daryti įtakos jau prasidėsiančioms statyboms, kurias planuojama baigti metų pabaigoje. Pagal pirminį planą, atsižvelgus į koncesininko pastabas, turėjo būti vykdomi ne tik arenos projektavimo, bet ir statybos darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar nepavyko sužinoti, ar "Seven entertainment" ankstesniąją nutartį skųs kasacine tvarka. Tokiu atveju derybos ir vėl taptų komplikuotos neribotą terminą.

"Kitaip ir būti negalėjo"

Vitalijus KUODIS, bendrovės "Bilietai LT" vadovas, "Makro Group" valdybos narys:

Pakartosiu tai, ką ne kartą sakiau anksčiau: įvyko tai, kas ir turėjo įvykti, kitaip būti ir negalėjo. Buvo matyti, kad kažkam rūpėjo tik rodyti principus ir gadinti visus reikalus. Tačiau dabar svarbiausia yra tai, kad sustabdytas procesas gali judėti toliau, savivaldybei atsirištos rankos derinti sutartį. Mūsų konsorciumas tam yra pasiruošęs, tikimės, kad dar suspėtumėme įsijungti į prasidėjusius arenos statybos darbus - tai labai svarbu tolesniam projekto vystymui.

Nežinau, ar "Seven entertainment" skųs ir Apeliacinio teismo nutartį, nors jau dabar aiškiai matyti, jog jie tik piktybiškai kenkė ir pylė ant mūsų purvą. Kalbos, kad jų pasiūlymas yra geriausias, buvo tik burbulas, kuris, kaip matome, subliuško.

Valdas PRYŠMANTAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų