REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Benamiai iš Rytų Europos okupavo Briuselio gatvelę

Dešimtys benamių iš Rytų Europos jau kelintą mėnesį gyvena savo pačių suręstame „kaimelyje“ Briuselio miesto centre. „Polskie radio“ skelbia, kad benamiai okupavo vieną siaurą pėstiesiems skirtą gatvelę.

REKLAMA
REKLAMA

Benamiai teigia, kad jokios pagalbos jiems nereikia ir jie tiesiog nori būti palikti ramybėje. Tačiau jų savadarbės pastogės jau patraukė vietos žiniasklaidos ir teisėsaugos dėmesį. Policija jau dukart bandė likviduoti šią gyvenvietę, tačiau benamiai vis į ją grįžta.

REKLAMA

Benamiai miega, ilsisi ir geria alkoholį gatvėje ant tvarkingai paklotų lovų arba miegmaišiuose.

„Mums nieko nereikia, tik tiek, kad mus paliktų ramybėje“ - teigė iš Lenkijos kilusi moteris. Ji atsisakė įvardyti priežastys, dėl kurių atsidūrė Briuselyje benamių gretose. Moteris teigė, kad jų grupėje yra lenkų, čekų bei atvykėlių iš buvusios Sovietų Sąjungos.

Dalis vietinių gyventojų nori, kad benamiai būtų iškraustyti. „Jie yra malonūs, sveikinasi, būna tyliai, tačiau jų čia būti neturėtų“ - teigia vienas gatvių valytojas, kuris pridūrė, kad miesto valdžia benamiams turi parūpinti tualetą, kuriame jie galėtų atlikti gamtinius reikalus.

REKLAMA
REKLAMA

Netoliese esančios parduotuvės kasininkas su gailesčiu žvelgia į benamius.

„Jie kartai čia ateina su itin mažomis grynų pinigų sumomis, tačiau niekada neperka maisto, tik alkoholį. Jie yra jauni, vargšai žmonės... Mes neturime jokių problemų su jais, jie nevagia, mes nesijaudiname dėl jų buvimo, tačiau yra blogai, kad jie nevalgo ir neturi kur nusiprausti“ - teigia kasininkas.

Jis teigia, kad dalis prekybos centro klientų benamiams nuperka maisto produktų, o kai kurie žmonės atneša jiems savo pagamintų patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų