REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baisiausi pasaulio paplūdimiai

Visos šeimos laimingos vienodai, tačiau nelaimingos kiekviena savaip, rašė Fiodoras Dostojevskis. Atrodo, šis posakis galioja ir kitame kontekste – daugelis gražių paplūdimių yra panašūs vienas į kitą, tačiau baisūs jie būna dėl skirtingų priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, ko gali reikėti – plaukti galima bet kur, kur pavyksta įbristi į vandenį. Tačiau kai kurie paplūdimiai palieka košmarišką įspūdį: šiukšlės, žmonių spūstys ar purvinas vanduo. Kokių paplūdimių derėtų vengti?

REKLAMA

Port Philip Bay, Australija

Daugelyje paplūdimių gelbėtojai yra atsakingi už žmonių stebėjimą ir gelbėjimą. Tik ne čia – tam jiems paprasčiausiai trūksta laiko, mat savo darbo metu jie labiau užimti stiklo šukių ar švirkštų rankiojimu iš paplūdimio smėlio. 2005 kilo skandalas kuomet adatą įsidūrė ir į ligoninę buvo paguldytas penkiametis berniukas. 2009-aisiais iš paplūdimio buvo išgabenta tūkstančiai tonų šiukšlių. Valdžia dėl to kaltina atostogautojus, kurie nesivargina paieškoti artimiausios šiukšliadėžės. Iš dalies tai tiesa. Tačiau tiesa ir tai, jog šiukšliadėžių čia tiesiog nepakanka. O tai atrodo tikrai keistai, žinant jog australai linkę be galo rūpintis aplinkosauga.

REKLAMA
REKLAMA

Fujiazhuang paplūdimys Kinijoje

Paplūdimys pasižymi viskuo, ko reikia idealiam paplūdimiui – puikia vieta ir švelniu klimatu. Galbūt dėl to būriais į jį plūsta poilsiautojai iš Kinijos, Japonijos ir net... Rusijos. Tad labai tikėtina, jog labiausiai jaudinančiu jūsų kelionės potyriu taps vietos, kur galima pasitiesti pledą, suradimas. Arba, jo ir visos savo šeimos suradimas išlipus iš vandens. Tiesa, daugybė žmonių čia laiką leidžia statydami neįtikėtinas smėlio pilis. Prisijungę prie vienos iš šių grupių jūs apsieisite be pledo, o išsimaudę visada turėsite orientyrą, kaip rasti savo kelionės draugus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Huntingtono paplūdimys, Kalifornija

Banglentininkų rojus grasinosi užverti savo vartus po to, kuomet 1999-aisiais dėl nežinomų mikrobų daugelis jo svečių turėjo problemų dėl pykinimo ir virškinimo sutrikimų. Nepaisant išleistų pinigų ( 5 mln. JAV dolerių!), priežasties mokslininkams nepavyko nustatyti. Atsižvelgiant į tai, jog naftos telkiniai čia senka, ir vietos valdžiai vis svarbesniu tampa turizmas, metamos visos pajėgos problemai išspręsti. Tiesa, vietiniai banglenčių mėgėjai dėl to nepergyvena. Pasak jų – laiko parbėgti iki ant vandenyno kranto esančių namų tualeto visada pakanka.

REKLAMA

Goa, Indija Maža Indijos valstija jau virto keliautojų rojumi. Tačiau vykti čia tikintis maloniai vartytis šezlonge stovinčiame baltutėliame paplūdimyje, neverta. Išsigandusios karvės blaškosi paplūdimiuose ir kartais nuo saulės pasislepia po turistų skėčiais. Tad tikrai nėra itin malonu, kuomet Pina Colados kvapas susimaišo su gyvūnų išmatų kvapų. Beje, Indijoje karvių išvaryti nepriimta. Mūūū!

Atstumiantis paplūdimys, Honkonge

Daugelis paplūdimių, esančių miestuose nepasižymi ypatinga šlove. Tačiau tik Honkongo Tsyanshuyvan paplūdimys nusipelnė „atstumiančiojo“ vardo. Dėl itin sparčių statybų ir taršos, vandenyje atsirado raudonųjų dumblių, kurie ne tik naikiną natūralią vietinę mikrofauną, bet ir palieka nemalonų kvapą maudymosi kostiumėliuose. Nors stengiamasi su jais kovoti, kol kas pažangos nepasiekta.

REKLAMA

Blackpool, Anglija

Pagrindinis traukos objektas šiame kurorte – 130 barų, kuriuose itin pigiai parduodami įvairūs gėrimai. Tad publika čia atitinkama. Aplinka visame kurorte primena kolūkio šokius 80-ųjų pabaigoje, kur pagrindinis rūpestis būdavo negauti buteliu per galvą. Prieš keletą metų policija rengė planą kaip sulaikyti atostogautojus nuo perdėto alkoholio vartojimo, tačiau kol kas priemonės pasirodė nepakankamos.

Doheny paplūdimys, Kalifornija

Į Kaliforniją turistus vilioja Holivudas, tačiau retas susimasto, jog šioje valstijoje – patys nešvariausi paplūdimiai. Baisiausias iš baisiausių – Doheny paplūdimys, jau tris metus iš eilės oficialiai pripažįstamas labiausiai užterštu JAV paplūdimiu  - daugiau nei 90 proc. čia paimtų vandens mėginių neatitinka nustatytų higienos normų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų