REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ūkio bankas“, gerindamas kreditavimo sąlygas Lietuvoje, teikia lengvatines paskolas žemdirbiams.

REKLAMA
REKLAMA

Bankas jau priėmė sprendimus dėl daugiau nei 1,5 mln. litų paskolų suteikimo žemės ūkiu besiverčiantiems šalies gyventojams.

REKLAMA

Žemdirbių paraiškos paskoloms gauti bus priimamos iki 2010 metų spalio, tačiau didelis žemdirbių susidomėjimas gali nulemti, kad „Ūkio bankas“ žemdirbiams skirtas lėšas išdalins ir greičiau.

„Lėšos skiriamos ne apyvartai, o investicijoms. Todėl šis pasiūlymas išties vertas žemės ūkio srityje dirbančių žmonių dėmesio – skolinama suma yra didelė, su ja jau įmanoma išplėtoti gana rimtą veiklą. Žemdirbiams teikiamos palūkanos yra žemesnės nei bendrosios, o paskolos grąžinimo terminas leidžia verslui įsibėgėti ir užsidirbti. Taigi žemdirbiams ši paskolų programa tampa rimta paspirtimi ir esamam, ir naujam verslui plėtoti“, - mano Ūkio banko kreditų tarnybos vadovas Mindaugas Pašvenskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, žemės ūkio verslas yra vienintelė ekonomikos šaka, kuri ir šiuo sunkmečiu vertinama kaip perspektyvi, todėl bankai gana noriai finansuoja šią sritį.

„Ūkio banke“ ūkininkai ar bendrovės gali pasiskolinti nuo 3 000 iki 10 000 000 eurų arba tokio pat dydžio sumos ekvivalentą litais. Paskolos maksimali trukmė – 7 metai, pieno kooperacijai – iki 10 metų.

Žemdirbiams siūlomos palūkanos už paskolas eurais sudaro 4-6 proc., palūkanos už paskolas litais – 5-10 proc.

M. Pašvenskas informavo, kad „Ūkio bankas“ rengia informacinius seminarus pasiskolinti norintiems ūkininkams. Seminaruose žemės ūkio verslo atstovams bus paaiškinta skolinimo tvarka, aptarti keliami reikalavimai, būtini dokumentai. Seminarai vasario 4 dieną vyks Šiauliuose, vasario 23 dieną Ukmergėje, vasario 25 dieną Telšiuose ir Kretingoje. Su bankininkais seminaruose dalyvaus ir Nacionalinės mokėjimo agentūros bei „Žemės ūkio paskolų ir garantijų fondo“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreditai skiriami investiciniams projektams pagal dvi Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemones - „Žemės ūkio valdų modernizavimas“ ir „Žemės ūkio produktų perdirbimas ir pridėtinės vertės didinimas“. Paskolos teikiamos Ūkio bankui bendradarbiaujant su Lietuvos žemės ūkio ministerijos įkurtu Paskolų fondu.

Lėšos skolinamos žemės ūkio valdoms modernizuoti, t.y. naujiems ir modernesniems įrengimams, technikai, gamybinių pastatų statybai ir  rekonstrukcijai – t.y. tiems objektams, kurie palengvintų ūkininkų darbą, padidintų jo našumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų