REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) vykdomasis komitetas nusprendė atlikti auditą dėl 2009 metų pasaulio čempionato I diviziono turnyro, surengto Vilniuje. Pats LLRF prezidentas Rolandas Bučys, dėl kurio veiklos kyla daug neaiškumų, balsavo prieš finansinį patikrinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šio turnyro skaidrumu suabejota nuodugniai išanalizavus ataskaitas, kurių viena praėjusių metų rugsėjo 9 dieną buvo pateikta LRS jaunimo ir sporto reikalų komisijai, kita LLRF vykdomajam komitetui 2009 metų vasarą  ataskaitinės konferencijos metu.

REKLAMA

LLRF Vykdomojo komiteto nariams įtarimų sukėlė tai, kad skiriasi abiejose ataskaitose pateikti duomenys dėl minėtam turnyrui gautų lėšų iš Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF), bei nesutampa išlaidų eilutės.

Įtarimai dėl dokumentų klastojimo

Klausimo dėl audito svarstymo metu Rolando Bučio pasisakymas LLRF vykdomojo komiteto posėdyje sukėlė dar daugiau neaiškumų. Anot jo, IIHF lėšos, skirtos 2009 metų pasaulio čempionato I diviziono turnyro surengimui Vilniuje, buvo pervedamos į garsiausio Lietuvos ledo ritulininko Dariaus Kasparaičio labdaros ir paramos fondą, todėl vienoje iš minėtų ataskaitų nėra nurodyta, kad jos yra gautos. Kaip lėšų pervedimo tikslą į minėtą fondą Rolandas Bučys nurodė – siekimą išvengti atsiskaitymo su kitais LLRF kreditoriais. Tačiau  nepaaiškino, kodėl vienoje ataskaitoje jos nurodomos, kitoje ne, ir kodėl jos nenurodomos, kai IIHF yra aiškiai nurodžiusi jų paskirtį.

REKLAMA
REKLAMA

LLRF vykdomojo komiteto nariams taip pat užkliuvo išlaidų eilučių skirtumai pateiktuose dokumentuose. LRS jaunimo ir sporto reikalų komisijai teiktoje atsakaitoje buvo nurodytos išlaidos ledo aikštelės bortams įsigyti, jos siekė net 345760 Lt, tuo tarpu kitoje, teiktoje LLRF vykdomajam komitetui, to nurodyta nėra. Atsakymas į klausimą: „kam šiuo metu nuosavybės teise priklauso pirkti bortai“, šokiravo vykdomojo komiteto narius, nes, Rolando Bučio teigimu, jie priklauso Dariaus Kasparaičio labdaros ir paramos fondui, kurio prezidantas yra pats Rolandas Bučys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LLRF vykdomajam komitetui buvo pateiktas dar vieną faktą patvirtinantis dokumentas - tai praėjusių metų spalio 5 dieną Trakų rajono apylinkės teismo nutartis, kurioje nurodyta, kad dabartiniam LLRF generaliniam sekretoriui Gintautui Kuneikui, artimam Rolado Bučio bendražygiui, keliama baudžiamoji byla dėl dokumentų susijusių su LLRF veikla klastojimo. Aiškių paaiškinių dėl šios, galimai generalinio sekretoriaus atliktos, nusikalstamos veikos LLRF vykdomasis komitetas nesulaukė.

Siekia vadovauti ilgiau

Komitetui taip pat įtarimų sukėlė posėdžio metu pateikta informacija, kad Rolandas Bučys yra prezidentas naujoje, gruodžio 18 dieną įregistruotoje asociacijoje, kurios veiklos tikslai yra analogiški nurodytiems LLRF įstatuose: „..atlikti vienintelio IIHF nario Lietuvos Respublikoje pareigas.., užtikrinti Lietuvos nacionalinių ledo ritulio rinktinių parengimą ir dalyvavimą tarptautinėse varžybose…”.

REKLAMA

Šios asociacijos įsteigimas suponuoja mintį, kad Rolando Bučio tikslas – siekti naujos asociacijos pripažinimo nauja ledo ritulio federacija. Tokiu būdu gali būti išvengta atsiskaitymo su LLRF kreditoriais ir atsirastų galimybė valdymo arganų nariais išrinkti dabartiniam LLRF prezidentui tinkamus asmenis, kas garantuotų preizdento postą dar ne vienai kadencijai.

Po visų šių faktų aptarimų ir Rolando Bučio pasiaiškinimų, LLRF vykdomasis komitetas po balsavimo nusprendė atlikti auditą dėl 2009 metų pasaulio čempionato I diviziono turnyro, surengto Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų