REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas (VAT) iš bendrovės "Filaretai Travel" priteisė 15 tūkst. litų už nesąžiningą konkuravimą su keleivių vežimu bei automobilių nuoma besiverčiančia bendrove "Ollex" (ankstesnis pavadinimas - "Olegas ir sūnus"). Tokia nuobauda kelionių organizatoriui skirta už interneto svetainės adreso www.olex.lt registravimą bei pasinaudojimą, siekiant klaidinti ir nuvilioti "Ollex" klientus.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nustatė, kad "Filaretai Travel" beveik trejus metus nesąžiningai konkuravo su "Ollex". Surinkus adresą olex.lt, klientai būdavo peradresuojami į "Filaretai Travel" valdomą svetainę anc.lt - per ją bendrovė plėtoja autobusų bei mikroautobusų nuomos verslą. Taip "Ollex" ieškantys internautai papuldavo tiesiai į konkurentų glėbį.

REKLAMA

"Be to, "Filaretai Travel", pasinaudodami šiuo subdomenu, sukūrė elektroninio pašto adresų sistemą, identišką "Ollex" sistemai. Dėl to klientai, pamiršę vieną raidę el. pašto adrese ar tiesiog suklydę, savo laiškus, patys to nežinodami, siųsdavo ne "Ollex", o šios bendrovės konkurentams", - sakė UAB "Olego transportas" direktorius Edvinas Radionovas.

Teismas vadovavosi Europos Komisijos reglamentu, kad subdomenai, klaidinamai panašūs į oficialiai registruotus įmonių pavadinimus ar prekės ženklus, gali būti panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA

Tas pats teismas laikinai yra uždraudęs žymens www.kredit123.lt naudojimą kaip interneto tinklapio adresą bei verslo identifikatorių. Kad teismo sprendimas būtų įgyvendintas, areštuotas greitųjų kreditų bendrovei "WO Invest" nuosavybės teise priklausantis 70 tūkst. litų vertės turtas.

Imtis tokių veiksmų teismo paprašė finansų įstaiga "General Financing", viena Lietuvos vartojimo kreditų ir vartotojiško lizingo rinkos lyderių, priklausanti Prancūzijos banko "Societe Generale" grupei bei valdanti prekės ženklą "Kreditas 123".

Greitųjų kreditų bendrovė "WO Invest" į savo interneto svetainę nukreipdavo asmenis, surinkusius subdomeno adresą www.kredit123.lt, kuris yra beveik identiškas "General Financing" interneto svetainės adresui www.kreditas123.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų