REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

O. bin Ladenas žino, kas kaltas dėl globalinio atšilimo

Teroristinės organizacijos Al-Qaeda lyderis Osama bin Ladenas pareiškė, kad kaltė dėl globalinio atšilimo tenka JAV ir kitoms pramoninėms valstybėms. Televizija „Al Jazeera“ teigia gavusi garso įrašą su labiausiai ieškomo teroristo kalba.

REKLAMA
REKLAMA

O. bin Ladenas įraše itin kritikuoja buvusį JAV prezidentą George'ą W. Bushą, kuris nesutiko ratifikuoti Kioto protokolo. Al-Qaeda lyderis pažymėjo, kad dauguma dėl klimato kaitos kaltų valstybių sutiko pasirašyti šį dokumentą ir sumažinti anglies dvideginio išmetimą į atmosferą, tačiau Vašingtonas prie jų neprisijungė.

REKLAMA

O. bin Ladenas aiškina, kad Kioto protokolo G. W. Bushas nepasirašė pataikaudamas didžiausioms korporacijoms. „Jos taip pat kaltos dėl globalizacijos ir jos tragiškų pasekmių“ - teigiama garso įraše.

Al-Qaeda lyderis teigia, kad lingvistas Noamas Chomsky buvo teisus teigdamas, kad JAV valdžia veikia lygiai taip pat kaip ir mafija. „Jie – tikri teroristai“ - pabrėžė O. bin Ladenas. Jis paragino valstybes susilaikyti nuo finansinių operacijų vykdymo JAV doleriais. „Mes turime pasistengti atsikratyti šios valiutos kaip įmanoma greičiau“ - patarė teroristas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų