REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad gauta duomenų apie tai, jog maisto tvarkymo įmonėje lankėsi galimai VMVT inspektoriais apsimetę asmenys. Toks atvejis užfiksuotas vienoje Klaipėdos viešojo maitinimo įstaigoje, kurioje dvi moterys prisistatė VMVT inspektorėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Šios tarnybos inspektoriai gali atlikti patikrinimus subjektuose tik turėdami VMVT išduotą pavedimą. Be oficialaus pavedimo subjektuose patikrinimai neatliekami.

REKLAMA

Pagal galiojančią bendrąją patikrinimų tvarką, teritorinės VMVT inspektoriai, atvykę į pavedime nurodytą patikrinti ūkio subjektą, praneša apie atvykimą ūkio subjekto atsakingajam arba jo įgaliotam asmeniui. Inspektorius privalo pateikti valstybės tarnautojo pažymėjimą ir patikrinimą pavedusio atlikti įstaigos vadovo ar jo įgalioto pareigūno pavedimą.

VMVT yra įdiegusi kokybės vadybos standartą "Bendrieji įvairių tipų kontrolės įstaigų veikimo kriterijai", jos kontrolės veikla akredituota Vokietijos akreditacijos biuro (DAP). Kiekvienais metais VMVT ir jai pavaldžiose įstaigose DAP ekspertai atlieka išorinius kokybės sistemos auditus ir inspektorių kompetencijos vertinimą.

Savo nuomonę apie VMVT inspektorių darbą galima pranešti nemokama visą parą veikiančia telefono linija 8-800-40403 arba užpildyti elektroninę pranešimo formą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tinklalapyje www.vmvt.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų