REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį pateko Birštono valdžios atstovai.

LŽ duomenimis, merei Nijolei Dirginčienei, savivaldybės administracijos direktoriui Valentinui Vincui Revuckui ir Bendrojo skyriaus vedėjai Danutei Žitkuvienei pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba siekiant asmeninės naudos. Visi trys Socialdemokratų partijos nariai įtariami ir vagyste. Vakar STT pareigūnai dėl papirkimo pareiškė įtarimus valstybės tarnautojui R.B.

REKLAMA
REKLAMA

Birštono savivaldybėje STT apsilankė trečiadienio rytą. Merė N.Dirginčienė 10 valandą buvo numačiusi kelis susitikimus, tačiau dėl pareigūnų vizito juos teko atšaukti. Miesto vadovė apklausta. STT kalbėjosi ir su kitais savivaldybės darbuotojais, tačiau įtarimus pateikė trims. Savivaldybėje bei Socialdemokratų partijos Birštono skyriaus būstinėje atliktos kratos. Tyrimui paimta daiktų ir dokumentų.

REKLAMA

Kalta aplinka?

Apklaustiesiems kardomosios priemonės neskirtos, todėl merę N.Dirginčienę LŽ vakar pavyko užtikti darbo vietoje. Politikė vakar tvirtino nesanti kalta, todėl nebijanti kalbėti. Ji kategoriškai tvirtino, esą iš pareigūnų lūpų neišgirdusi jai reiškiamų įtarimų.

"Visi trys esame politikai, o nepatenkintųjų tuo, ką darome, visuomet atsiranda", - LŽ savo tiesą aiškino Birštono merė.

Ji tvirtino nieko nežinanti ir apie ketvirtąjį įtariamąjį R.B. "Darbuotojo tokiais inicialais mūsų savivaldybėje nėra. Patys spėliojame, kas jis toks", - teigė N.Dirginčienė. Pareigūnai duomenų apie ketvirtojo įtariamojo tapatybę taip pat neatskleidžia. Redakcijos žiniomis, jis yra ne Birštono gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

N.Dirginčienė, kuri praėjusią kadenciją dirbo Birštono savivaldybės administracijos direktore, tvirtino, kad socialdemokratų būstinėje STT negalėjo rasti nieko reikšmingo. Mat, pasak politikės, 209 Socialdemokratų partijos nariai dažniausiai posėdžiauja savivaldybėje.

"Oficiali mūsų būstinė yra per gatvę nuo savivaldybės, bet jos patalpos nedidelės, šaltos, todėl ten nebūname", - tvirtino Birštono socialdemokratų lyderė.

N.Dirginčienė LŽ sakė toliau dirbsianti savivaldybėje - šiandien ji ketina vadovauti tarybos posėdžiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitų rasti nepavyko

LŽ nepavyko pakalbinti kitų dviejų įtariamųjų - V.V.Revucko ir D.Žitkuvienės. Pastarosios kabinetas buvo užrakintas. Niekas iš savivaldybės darbuotojų nežinojo, kur yra Bendrojo skyriaus vedėja. Daugiametė skyriaus vadovė yra viena iš 50 Birštono savivaldybėje dirbančių socialdemokratų. Tuo metu savivaldybės administracijos direktorius V.V.Revuckas, vakar visą dieną nuo žiniasklaidos slapstęsis posėdžiuose, Birštono savivaldybėje - dar naujokas.

Savivaldybės, ne vieną kadenciją iš eilės valdomos socialdemokratų, opozicijoje dirba vos keli politikai.

REKLAMA

Kaimynų versija

LŽ kalbinti Birštono gyventojai vakar tvirtino, kad iš vietinių gyventojų sužinoti daugiau detalių apie įvykį neįmanoma. Esą mažoje bendruomenėje visi vieni kitus pažįsta ir greitai paaiškėtų, kuris naujienas papasakojo žurnalistams. Vakar aktyviai svarstyta įvykių versija, esą ne Birštono savivaldybėje dirbantis valstybės tarnautojas šios vadovams įteikė nemenką pinigų sumą tam, kad jie palankiai išspręstų vieną privačią bendrovę dominančius klausimus. Ši įmonė galėtų būti susijusi su statybų verslu, mat neseniai Birštone vykdyti du gana stambūs pastatų rekonstrukcijos projektai, o vienam netrukus ketinama skirti finansavimą.

Kristina KUČINSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų