REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento inspektoriai dėl nepaklusnaus žūklės taisyklių pažeidėjo turėjo kreiptis į teismą. Anot pareigūnų, tokių sankcijų ateityje neišvengs ir kiti įžūlūs pažeidėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar pernai akcijos "Lašiša" metu Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija gavo anoniminį pranešimą apie nelegalios žvejybos atvejį Vilnios upėje netoli Rokantiškių užtvankos Vilniuje.

REKLAMA

Nuvykę į įvykio vietą aplinkosaugininkai pastebėjo keturis žvejojančius asmenis. Trys iš jų, pamatę artėjančius aplinkos apsaugos pareigūnus, iš įvykio vietos pabėgo, o ketvirtąjį asmenį pareigūnai sulaikė.

Sulaikytasis aplinkosaugininkams ne tik nepanoro prisistatyti bei pateikti asmens dokumentų, bet ir trukdė ieškoti pažeidimo įrankių, vis bandydamas pasišalinti iš įvykio vietos, teigdamas, jog inspektoriai neturėjo teisės jo sulaikyti. Tačiau pareigūnai greitai rado neteisėtą pažeidimo įrankį - spiningą, o neprisistačiusį asmenį nuvežė į Vilniaus 4-ąjį policijos komisariatą, kuriame sulaikytasis pateikė asmens tapatybės kortelę.

Pažeidėjui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl tyčinio kliudymo pareigūnams vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę. Šį protokolą kartu su kita medžiaga Vilniaus RAAD inspektoriai perdavė Vilniaus miesto 4 apylinkės teismui. Teismas pripažino, jog pilietis V. M. padarė administracinį teisės pažeidimą, ir skyrė piniginę baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų