REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apskrities skyriaus pareigūnai baigė tyrimą, susijusį su daugiau nei 140 tūkst. litų motinystės (tėvystės) pašalpos įgijimu apgaule.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo pareikšti buvusiai vienos statybos bendrovės direktorei R. D. (g. 1976 m.) ir toje pačioje įmonėje dizainere ir ekologe dirbusioms moterims.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvusi bendrovės direktorė R. D. priėmė E. K. (g. 1973 m.) dirbti dizainere, o V. L. (g. 1984 m.) - ekologe. Bendrovės dokumentuose, pateiktuose "Sodrai", nurodyta, kad bendrovė dizainere ir ekologe dirbančioms moterims priskaičiavo po 4 tūkst. litų atlyginimo.

Tuo metu pati įmonės direktorė R. D. gavo 800 litų darbo užmokestį, o kiti darbuotojai dėl nepakankamo užsakymų kiekio buvo atleidžiami iš darbo. Be to, įmonė tuo metu jau dirbo nuostolingai. Šiuo metu jai paskelbtas bankrotas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad bendrovėje, kuri vertėsi statyba, ruošė techninius projektus, prekiavo statybinėmis medžiagomis, buvo klastojami duomenys ir dokumentai apie tariamai naujoms darbuotojoms skirtą atlyginimą.

Tokiu būdu dizainerei E. K. ir ekologei V. L. nuo 2008 m. lapkričio iki 2009 m. liepos mėnesio išmokėta per 20 tūkst. litų Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos biudžeto lėšų. Jei abi įtariamosios nebūtų įsidarbinusios, tiek motinystės, tiek motinystės (tėvystės) pašalpos joms nebūtų mokamos. Per dvejus metus fiktyviai įdarbintos moterys bendrai būtų gavusios daugiau nei 140 tūkst. litų motinystės (tėvystės) pašalpos.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių miesto apylinkės teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų