REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas kol kas nekalba apie atsistatydinimą. Jis teigia lauksiąs teisėsaugos pareigūnų sprendimo kyšininkavimo byloje.

REKLAMA
REKLAMA

"Situacija neaiški, šiandien nieko aiškaus pasakyti negalime. Manau, kad reikia toliau dirbti, tęsti reformas, o kai išaiškės, tada spręsti. Politinė atsakomybė - mano, bet aš pasiryžęs dirbti, toliau tęsti reformas ir laukti teisėsaugos sprendimo.(...) Jeigu būsiu kuo nors kaltas, visada iškart padėsiu pareiškimą ir nebūsiu našta nei partijai, nei koalicijai", - po asmeninio pokalbio su Premjeru žurnalistams sakė ministras.

REKLAMA

A. Čaplikas pakartojo nevengiąs politinės atsakomybės. Kita vertus, jis teigė, jog atsiranda profesinė ambicija, kodėl jis turįs sustoti dėl sveikatos apsaugos reformos.

"Tai ką, aš dabar jau taip paprastai ir pasiduosiu? Dar kainų (vaistų. - ELTA) nebaigiau sureguliuoti, dar reikia kainų reguliavimo mechanizmą patvirtinti. Dar savaitę dvi turiu iki kainų reguliavimo mechanizmo patvirtinimo. Kai sureguliuosime, tada žiūrėsime", - juokavo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

A. Čapliko teigimu, pamainos kyšininkavimu įtariamam viceministrui Artūrui Skikui kol kas neieškoma, jo funkcijos perduotos kitiems viceministrams. A. Skikas taip pat iki šiol neatstatydintas, nors jam jau iškelta baudžiamoji byla. Pasak A. Čapliko, kai byla pasieks teismą, tada bus imtasi atitinkamų priemonių.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS), kuri ir delegavo A. Skiką į viceministrus, pirmininkas Gintautas Babravičius sakė, kad sutampa partijos ir Premjero pozicija dėl A. Čapliko ateities, nematoma ministro atsistatydinimo būtinybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Informacinis laukas, realiai žinant tik vieną sulaikymo faktą ir nieko daugiau, nėra pakankamas pagrindas daryti išvadas. Teorijos, versijos, spėliojimai nėra pakankamas pagrindas į juos reaguoti. Nėra tikros informacijos. Jeigu bus pareikšti kaltinimai, suformuluota, kokiu pagrindu, tai bent jau bus kokia bazė po kojomis ir bus galima daryti išvadas", - kalbėjo LiCS vadovas.

G. Babravičius sakė, kad A. Čaplikas informavo Ministrą Pirmininką bei partijos vadovybę, kad jeigu bus pagrindas atsistatydinti, jis tai ir padarysiąs, nekels rūpesčių Vyriausybės darbui ar partijos veiklai.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai sveikatos apsaugos viceministrą, Liberalų ir centro partijos narį A. Skiką sulaikė darbo vietoje praėjusio ketvirtadienio pavakarę, primena ELTA. Jis įtariamas iš vienos viešosios įstaigos vadovo reikalavęs ir paėmęs 20 tūkst. litų kyšį.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų