REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojų protesto mitingas trečiadienio rytą prie Kauno savivaldybės virto padėkos miesto merui renginiu. 8.30 val. prie savivaldybės susirinko daugiau kaip 100 Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie pat plakatai - "Vadovaukitės sveikatos vadybos mokslu", "Gėda!", "2-osios ligoninės kolektyvas+ direktorius Jankauskas - jėga" ir panašūs - buvo keliami ir pirmajame šios ligoninės mitinge gruodžio mėnesį. Tuomet miesto taryba atidėjo Kauno 2-osios klinikinės ligoninės ir Raudonojo Kryžiaus ligoninės restruktūrizacijos klausimo svarstymą. Lygiai tas pats gali įvykti ir ketvirtadienį, nes, primena ELTA, meras išplatino kreipimąsi į miesto tarybos narius, ragindamas neskubėti priimti sprendimo.

REKLAMA

Kai kurie valdančiosios "Sėkmės koalicijos" nariai neabejoja, kad tokiam raginimui gimti įtakos turėjo ypač padažnėję kelių Seimo narių apsilankymai Kaune. Vienos miesto stambios ligoninės sukūrimas, be abejonės, taptų konkurencinga atsvara stambiausiai ligoninei - Medicinos universiteto klinikoms.

Savo kreipimesi meras Andrius Kupčinskas užsimena, jog klinikos žada steigti Mišrių traumų centrą, todėl dalis paslaugų iš ketinamos dabar jungti Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės persikeltų į klinikas.

REKLAMA
REKLAMA

Mitingo dalyviai peikė politikus už aroganciją, tačiau labai dėkojo miesto merui už persigalvojimą.

Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja Gražina Žiedelienė sakė, jog politiniams sprendimams čia - ne vieta. Pirmiausia turi būti galvojama apie žmones.

Mitingo fonu sumaniai pasinaudojo ir Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas bei keli miesto tarybos nariai. V. Šustauskas pabrėžė, kad "miesto ligoninės turi būti savarankiškos. Ligoninėse turi būti konkurencija, kaip ir prekyboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki tarybos posėdžio vykusiuose ligoninių sujungimo klausimo svarstymuose miesto tarybos komitetuose šiam sprendimui pritarė 4 komitetai, nepritarė tik vienas - krikščionės demokratės Loretos Kudarienės vadovaujamas Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komitetas. Klausimą svarstyti taryboje pasiūlė ir Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitetas, nepareiškęs savo nuomonės.

Eltos pakalbintas pro šalį ėjęs, tačiau prie mitingo dalyvių neskubėjęs prisijungti Kauno rajono politikas Artūras Orlauskas sakė, jog visa sveikatos reforma yra ydinga ir taisytina ne dėl to, kad miestuose atsiras stambūs konkuruojantys vienetai, o todėl, kad rajonuose naikinamos įstaigos ir sveikatos priežiūros paslaugų žmonės priversti važiuoti į nuo namų nutolusius centus.

REKLAMA

"Dar ir daugiau dalykų Lietuvoje daroma, kad kaimuose neliktų inteligentų ir kad kaimai "kaimėtų", o neturėdami darbo pamiršti žmonės prasigertų", - Eltai sakė A. Orlauskas.

ELTA jau skelbė, kad Kauno miesto meras, anksčiau pritaręs dviejų miesto ligoninių sujungimui, jau abejoja tokios reformos nauda miestui.

Nors meras Andrius Kupčinskas atostogauja, trečiadienį jis sugebėjo miesto valdžiai atstovauti net dviejuose viešuose renginiuose. Tačiau meras suabejojo, ar sugebės ketvirtadienį atvykti į savivaldybę ir dalyvauti miesto tarybos posėdyje, kuriame buvo numatyta svarstyti Kauno 2-osios ligoninės dalies personalo protesto mitingus keliantį sprendimą šią savivaldybei pavaldžią ligoninę prijungti prie Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės.

REKLAMA

Trečiadienį A. Kupčinskas tarybos nariams išsiuntinėjo kreipimąsi tuo klausimu, primindamas, jog į darbą greičiausiai galės sugrįžti tik vasario 1 dieną. Meras siūlo neskubėti priimti sprendimo, nes, pagal Vyriausybės nutarimą dėl ligoninių restruktūrizacijos, "laiko iki numatyto termino dar yra".

Be to, A. Kupčinskui nepriimtinas Kauno savivaldybės ligoninių jungimo būdas, prijungiant vieną prie kitos. "Priimtiniausias variantas - abiejų ligoninių sujungimas. Tokio alternatyvaus sprendimo projektą palaikyčiau būsimo balsavimo metu. Vėliau naujos įstaigos vadovui išrinkti būtų skelbiamas konkursas, o kitiems darbuotojams tai nesukeltų papildomų nepatogumų ar įtampos dėl tolesnio darbo", - mano Kauno meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų