REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius neskuba vertinti sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko, kurio vadovaujamą ministeriją praėjusią savaitę sukrėtė korupcijos skandalas, ateities.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko teigimu, viešojoje erdvėje pasirodę pranešimai apie galimą A. Čapliko atsistatydinimą skelbiami per anksti. A. Kubilius sako, kad jam iki šiol teisėsaugos institucijos nepateikė jokios informacijos apie tai, kaip atrodo korupcijos situacija Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM). Kita vertus, Premjeras pažymėjo, kad teisėsauga turi dirbti savarankiškai, o ne eiti pas Vyriausybės vadovą ir iš jo gauti nurodymus.

REKLAMA

"Ministras A. Čaplikas ne vieną kartą yra aiškiai pasakęs, kad nevengs politinės atsakomybės. Tikrai stengsiuosi, kad nepakenkiant vykdomam tyrimui vis dėlto man būtų pateikta bent kokia nors informacija, kad būtų galima įvertinti ir politinės atsakomybės lygį, ir tada apsispręsime", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Paklaustas, ar jau apsisprendė, ką patarti ministrui - trauktis ar likti, Premjeras juokavo, jog neturįs ką spręsti ir A. Čaplikui galįs pasiūlyti tik paskaityti spaudą, kurioje eskaluojamas SAM korupcijos skandalas. Jeigu A. Kubiliaus komandoje nutiktų panašus atvejis, jis neskubėtų trauktis iš posto.

REKLAMA
REKLAMA

"Apibendrintai pasakyti, kad vadovas turi tiesiogiai ir bet kuriuo atveju prisiimti visišką atsakomybę už tai, kokias klaidas ar nusižengimus daro kurie nors jo pavaldiniai, aš tikrai nesiimčiau. Visko būna gyvenime, bet jeigu paaiškėtų, kad vienas ar kitas vadovas tam tikra prasme dengė arba žinojo ir nesiėmė veiksmų, kad sustabdytų kokį nors korupcijos tinklo plėtrą, tai tokiu atveju, be abejo, vadovas turi prisiimti visą politinę atsakomybę, jeigu ne daugiau", - pareiškė A. Kubilius ir patikino, kad nežiūrint SAM krečiančio korupcijos skandalo sveikatos apsaugos reforma liks strateginis Vyriausybės tikslas ir bus įgyvendintas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai sveikatos apsaugos viceministrą, Liberalų ir centro partijos narį Artūrą Skiką sulaikė darbo vietoje praėjusio ketvirtadienio pavakarę, primena ELTA. Jis įtariamas iš vienos viešosios įstaigos vadovo reikalavęs ir paėmęs 20 tūkst. litų kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų