REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius, vertindamas partijos pirmininko pavaduotojo, Seimo frakcijos "Viena Lietuva" seniūno Aleksandro Sacharuko padarytą Statuto pažeidimą, už kurį jam gresia apkalta, siūlo "nedaryti iš musės dramblio".

REKLAMA
REKLAMA

"A. Sacharukas už balsavimo procedūros pažeidimą gavo Seimo statute numatytą nuobaudą, tai yra procedūrinį įspėjimą, taip, kaip numato Seimo statutas. Jis pripažino kaltę, išgyvena. Manau, kad tai bus gera pamoka jam ir mums visiems. Gal nereikėtų iš musės daryti dramblio, nes toks balsavimas už kolegas Seime yra masinis reiškinys ir sena negera tradicija, kuri ateina iš senų laikų dėl paprastos priežasties, jog Seimo statute už balsavimo procedūros metu asmeniškumo principo pažeidimą nėra numatyta jokios atsakomybės, o tiktai procedūrinis įspėjimas", - Eltai sakė G. Vagnorius.

REKLAMA

Politiko teigimu, tokių balsavimų yra buvę šimtai, ir tik nedaugelis jų buvo svarstomi Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje. G. Vagnoriaus duomenimis, yra buvę ir tokių atvejų, kai vienas Seimo narys balsavo iš karto už tris savo kolegas. Jo nuomone, tai nepalyginamai grubesnis, šiurkštesnis pažeidimas.

"Tai įprastas reiškinys, kai Seime balsuojama už kitus - tokių atvejų šimtai",- sakė G. Vagnorius.

Jeigu Seimas nori išgyvendinti tą seną tradiciją, tai turėtų pakeisti Seimo statutą ir uždrausti tokius dalykus numatant konkrečią atsakomybę, kad kiekvienas balsuotų už save.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, už frakcijos kolegą svetima kortele balsavusiam "Vienos Lietuvos" frakcijos seniūnui Aleksandrui Sacharukui Seime inicijuojama apkalta.

Apkaltą A. Sacharukui inicijuoja buvęs bendražygis Tautos prisikėlimo partijoje (TPP) Arūnas Valinskas.

Pasak A. Valinsko, apkaltos tekstas jau paruoštas, belieka surinkti procesui pradėti reikalingus 29 Seimo narių parašus.

Pratęstos sesijos metu už kelionėje esantį Liną Karalių A. Sacharukas balsavo 13 kartų.

TPP frakcijos įsitikinimu, tokiais tyčiniais ir sąmoningais veiksmais parlamentaras sulaužė Seimo nario priesaiką.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad A. Sacharukas pažeidė Seimo statutą ir Politikų elgesio kodeksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų