REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus biržoje sujudimas neslūgsta

Antradienį NASDAQ OMX Vilniaus biržos indeksas augo veikiamas įmonių naujienų. Akcijų apyvarta viršijo 2,510 mln. litų, sudaryti 932 sandoriai. Indeksas pasibaigus prekybai buvo padidėjęs 1,57 proc. Vilniaus biržoje 15 bendrovių akcijos pabrango, 7 – atpigo. Septynių bendrovių akcijų apyvarta viršijo 100 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Dienos prekyba buvo panaši į pirmadienio. Pirmoje pusėje indeksas mažėjo, antroje – investuotojų nuotaikos pasikeitė ir kai kurių pozicijų brangimo dėka NASDAQ OMX Vilniaus indeksas pasibaigus prekybai padidėjo, palyginti su vėliausios sesijos uždarymo reikšme. Pirmoje vietoje pagal apyvartą buvo „TEO LT“ akcijos, kuriomis suprekiauta virš 513 tūkst. litų, o akcijų kaina padidėjo 0,96 proc. iki 2.11 lito.  

REKLAMA

Rinkos prekybą pagyvino pranešimas apie „Grigiškių“ ketinimą įsigyti „Klaipėdos kartoną“ iš nekilnojamo turto bendrovės „Hanner“. „Grigiškės“ gofruoto kartono gamybą nutraukė prieš metus ir pirko produkciją iš „Klaipėdos kartono“. Jei kliūčių nesudarys Konkurencijos taryba, sandoris turėtų įvykti per mėnesį. „Klaipėdos kartonas“ yra daug investavęs į gamybos įrengimų atnaujinimą ir gali sėkmingai toliau veikti neinvestuojant papildomų lėšų. Bendrovės „Grigiškės“ akcijų kainos ribos šiandien buvo praplėstos. Vienu metu kaina buvo 1.27 lito už akciją, o pasibaigus prekybai akcijų kaina buvo padidėjusi 18,63 proc., iki 1.21 lito Apyvarta viršijo 435 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar vėl pasirodė informacija, susijusi su Lietuvos energetikos ūkiu. Dėl to „Rytų skirstomųjų tinklų“ akcijos pabrango 4,68 proc. iki 2.46 lito, o apyvarta viršijo 330 tūkst. litų. „Rytų skirstomieji tinklai“ kartu su „VST“ ir „Lietuvos energija“ 2009 metų gruodžio mėnesį suteikė „Leo LT“ 192 mln. litų paskolą atsiskaityti su „NDX energija“  už jos pasitraukimą. Bendrovė „VST“ yra suteikusi 48 mln. litų, „Rytų skirstomieji tinklai“ 70 mln. litų, o „Lietuvos energija“ 74 mln. litų paskolas, kurios pagal sutartį turi būti grąžintos iki gegužės 1 dienos. Energetikos ministerija, kuri likvidavo „Leo LT“, skolas ruošiasi padengti įmonių „VST“, „Rytų skirstomieji tinklai“ ir „Lietuvos energija“ išmokamais dividendais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai atpigo „Anykščių vyno“ akcijos, kurių kaina sumažėjo 8,11 proc. iki 0.34 lito, o jų apyvarta sudarė 1 tūkst. litų. Be „Grigiškių“, labiausiai pabrango „Vilkyškių pieninės“ akcijos, kurių kaina padidėjo 4,72 proc. iki 2,6 lito, o apyvarta viršijo 9,9 tūkst. litų.

Iki vasario 5 dienos tęsiasi „Linas Agro Group“ pirminis viešas įmonės akcijų platinimas. Investuotojams siūloma įsigyti 55,629 mln. vienetų akcijų, kurių pardavimo kaina yra 2.05-2.53 lito. Pritrauktos lėšos bus naudojamos tolesnei plėtrai ir didinti eksportą.

NASDAQ OMX Rygos biržoje pasiekta 4 tūkst. latų apyvarta, o NASDAQ OMX Rygos indeksas padidėjo 0,59 proc. iki 319,89 punkto.

NASDAQ OMX Talino biržoje pasiekta 1,976 mln. eurų apyvarta, o NASDAQ OMX Talino indeksas padidėjo 0,05 proc. iki 525,87 punkto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų