REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prestižinio „Australian Open“ turnyro ketvirtfinalyje sesutėms iš JAV Serenai ir Venus Williams buvo juoda diena. Nedaug trūko, kad už varžybų borto būtų išmestos jos abi, bet S. Williams sugebėjo sukurti tikrą teniso stebuklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji pasaulio raketė S. Williams mače su baltaruse Victoria Azarenka (WTA 7) buvo ant bedugnės krašto, kai atsiliko 4:6, 0:4, bet kažkokiu būdu sugebėjo suimti save į rankas ir antrajame sete išlyginti rezultatą – 6:6, o per „tie-break'ą“ 7-4 išplėšti ir trečią setą, kuriame 6:2 jau nepaliko jokių šansų savo varžovei.

REKLAMA

Čempionės titulą ginančios 28-erių metų JAV atstovės ir 20-metės baltarusės dvikova tęsėsi 2 val. 27 min.

Po mačo S. Williams jautė palengvėjimą, kad jai pavyko išnešti sveiką kailį:

„V. Azarenka žaidė tikrai labai gerai. Kai antrajame sete atsilikau 0:4, jau nebegalvojau apie pergalę, bet nebeturėjau, ko prarasti. Pradėjau atlikti tokius smūgius, kokius geriausiai moku, ir man pavyko grįžti į kovą bei perlaužti mačo eigą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Australian Open“ pusfinalyje S. Williams laukia ne ką lengvesnė užduotis – įveikti kinę Na Li (WTA 17), kuri šiandien po 2 val. 47 min. trukusio trilerio 2:6, 7:6 (7-4), 7:5 parklupdė Venus Williams (WTA 6).

Tokiu būdu varžybų pusfinalyje bus net dvi kinės – Na Li ir Jie Zheng, kuri surems raketes su belge Justin Henin.

Po sunkios pergalės N. Li džiūgavo:

„Tai geriausia diena per visą mano gyvenimą. Aš tik stengiausi žaisti savo tenisą. Džiaugiuosi, kad suteikiau džiaugsmo savo fanams ir Kinijai.

Tuo tarpu V. Williams dėl nesėkmės kaltino tik save:

„Negaliu tiksliai pasakyti, kad atsitiko. Turėjau tiek daug šansų užbaigti jį pergale, bet to nepadariau. Galbūt vietomis perskubėjau. Reikėjo sužaisti ramiau ir užtikrinčiau.“

„Australian Open“ turnyro bendrą prizų fondą sudaro net 21,4 mln. JAV dolerių.






AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų