REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiema plaukams – sunkus metas: namuose šilta, lauke, po kepure, prie šaknų – karšta, iš po kepurės kyšantiems galiukams – šalta. Nuo dažnos klimato kaitos mūsų plaukus apima tikrų tikriausias stresas.

REKLAMA
REKLAMA

Negudrios, bet efektyvios taisyklės:

•    Šaltis ir vėjas – ne geriausi grožio draugai. Jei nenori, kad plaukų galiukai šakotųsi – pasirūpink plaukų šiluma.

REKLAMA

•    Be kepurės mūsų klimato juostoje neapsieisi. Juk be jos ir peršalti netruksi. Bet... kaip išlaikyti puikią šukuoseną po kepure? Juk po ja plaukai greičiau riebaluojasi, praranda purumą. Išeitis – arba labai trumpi, arba ilgi plaukai. Trupus prižiūrėti nesunku, o ilgus gali sušukuoti taip, kad jokia kepurė prigludusios šukuosenos nesugadins.

•    Galvos apdangalas turėtų būti ne bet koks. Ieškok tokio, kuris būtų ir šiltas, ir ne pernelyg aptemptas.

REKLAMA
REKLAMA

•    Nevalgyk maisto, kuris aktyvintų riebalinių liaukų veiklą. Ypač jei tavo plaukai ir taip linkę riebaluotis. Visa, kas riebu, rūkyta ir saldu su angliavandeniais – draudžiama.

•    Nepersistenk trinkdama plaukus, rečiau masažuok galvos odą. Klaidinga manyti, kad galvos masažas – tikras išsigelbėjimas tiems, kieno plaukai riebūs prie šaknų ir sausi prie galiukų. Tokiu atveju labiau padėtų dažnesnis šukavimas – taip riebalinės išskyros pasiskirstytų tolygiau per visą plauko ilgį. Masažas būtinas nusilpusiems ir sausiems plaukams – jis stiprina kraujo mikrocirkuliaciją, paspartina maistingųjų medžiagų patekimą prie plaukų šaknų. Tačiau jis tuo pačiu aktyvuoja ir riebalinių liaukų veiklą, todėl turint riebius plaukus geriau masažo atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

•    Vartok vitaminus, kurie paprastai rekomenduojami žiemos periodu.

•    Trink plaukus tausojančiais šampūnais, tinkančiais tavo plaukų tipui, pageidautina – su drėkinamuoju ir kondicionuojamuoju efektu.

•    Nepamiršk, kad šampūnai veikia kaip šarminės medžiagos, o balzamas – rūgštinis. Priemonių „du viename“ poveikis grįstas neutralizacijos principu (šarminis minusas + rūgštinis pliusas = glotnūs nesielektrinantys plaukai). Žiemą, jei papildomai plaukų nekondicionuosi ir nedrėkinsi, elektrostatinė įkrova padidės. Todėl išplovus plaukus būtinai naudok kondicionierių.

REKLAMA

•    Bent kartą per savaitę leisk plaukams išdžiūti natūraliai, be plaukų džiovintuvo (be abejo, tik nesumanyk jų džiovinti dar ir gryname ore!).

•    Nebijok naudoti šukuosenos formavimo priemonių. Dauguma jų yra praturtintos vitaminais, saugo nuo žalingo aplinkos poveikio ir netgi padės išlaikyti puikią šukuoseną po kepure!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų