REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijai priklausantys Seimo frakcijos „Viena Lietuva“ nariai dar neapsisprendė, ar virsti „krikščionimis“, ar išsaugoti dabartinį pavadinimą ir Seime likti „vienalietuviais“. Į Gedimino Vagnoriaus suburtą "Krikščionių partiją" įsiliejusi 11 parlamentarų frakcija dėl pavadinimo žada apsispręsti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Laimontą Dinių frakcijos seniūno pareigose pakeitęs Aleksandras Sacharukas mano, kad frakcija savo vardą greičiausiai keis. „Mano pozicija tokia, kad jis turi keistis. Manau, tokios pozicijos laikysis dauguma frakcijos narių. Juk dauguma narių – partiniai, tad natūralu, kad frakcijos pavadinimas greičiausiai bus toks, kaip ir partijos“, – A. Sacharukas tikino, kad frakcijos nariai apie tai dar nekalbėjo.

REKLAMA

Tuo metu L. Dinius laikosi nuomonės, kad „Vienos Lietuvos“ pavadinimą reikėtų išsaugoti. Tačiau, anot jo, tai šiuo metu tai nėra pagrindinis klausimas: „Galvojame , kad frakcijos pavadinimo nekeisime. Galų gale, visaip gali būti. Gal yra galvojančių, kad keisim, gal ir ne. Nuspręsime visi drauge susirinkę“.

G. Vagnorius aiškino dar kitaip: „Sutarta, jog frakcijos pavadinimas natūraliai keisis, nes partija ir frakcija susijungė. Formaliai tai bus padaryta prasidėjus Seimo pavasario sesijai“. Pasak politiko, renkamasi tarp dviejų pavadinimų: Seimo „vienalietuviai“ gali virsti „Krikščionių partijos“ arba „krikščionių“ frakcija.

Persivadinti „vienalietuviais“ buvę A. Valinsko bendražygiai nusprendė praėjusių metų rugsėjį. Frakcijos pavadinimą teko keisti nuo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos atskilus A. Valinsko bendražygiams. Šie kurį laiką sudarė „Ąžuolo“ frakciją, vėliau ir vėl grįžo prie ankstesnio pavadinimo – TPP frakcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų