REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) sukrėtusio kyšininkavimo skandalo atsakomybę turėtų prisiimti ir pats ministras Algis Čaplikas, mano Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Olekas.

REKLAMA
REKLAMA

"Atsakomybę turėtų prisiimti ir pats ministras, nes tie žmonės, kurie yra dabar sulaikyti, įtariami priklauso politinei ministro komandai. Ir, be abejo, galutiniai mūsų sprendimai labai priklausys nuo to, koks bus galutinis tyrimo atsakymas, nes šiandien mes kol kas daugiau informacijos neturime negu tai, kas buvo paskelbta", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė J. Olekas.

REKLAMA

Kaip skelbta, sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Artūras Skikas, įtariamas paėmęs kyšį, suimtas 14 dienų.

Pasak J. Oleko, savaitgalį vykusiame Socialdemokratų partijos tarybos posėdyje priimtas nutarimas, kuriuo griežtai smerkiami Andriaus Kubiliaus vykdomi "sveikatos reformos iškraipymai".

"Paskutiniai skuboti Vyriausybės sprendimai dėl atskirų ligoninių uždarymo, atskirų paslaugų nefinansavimo yra aiškiai nepamatuoti, sukelia daug problemų tiek Lietuvos žmonėms, tiek medikams. Todėl Socialdemokratų partija griežtai pasisako, kad tokia reforma turi būti koreguojama, tie dalykai, kurie neatitinka savivaldybių realių situacijų, turi būti pataisyti. Vyriausybės priimtas nutarimas dėl kai kurių paslaugų nefinansavimo turi būti koreguojamas ir tik tada būtų galima žengti toliau. Kita vertus, konservatoriams perėmus šalies valdymą, pakeitimai arba iškraipymai vyksta ne tik savivaldos lygiu, bet taip pat yra nemažai problemų ir apskričių mastu", - sakė J. Olekas.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, kai kurie priimti sprendimai yra subjektyvūs, neskaidrūs, nes kai kuriuose rajonuose uždaromi skyriai, kurie atitinka reikalavimus.

"Tokiam pertvarkos iškraipymui nepritariame. Matyt, prasidėjus pavasario sesijai grįšime prie balsavimo Seime, kad būtų kreiptasi į Konstitucinį Teismą, siekiant išsiaiškinti, ar tie sprendimai neprieštarauja mūsų Konstitucijai", - sakė J. Olekas.

Kaip ELTA jau skelbė, baigiantis pratęstai sesijai Seimo opozicija paliko plenarinių posėdžių salę, nes nebuvo leista pakartotinai balsuoti dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą (KT) dėl šalies gydymo įstaigų pertvarkos.

Balsuojant, ar kreiptis į KT dėl šalies gydymo įstaigų pertvarkos, pritarta vieno balso persvara. Antrąkart balsuojant vieno balso persvarą įgijo kreipimosi priešininkai, tačiau, opozicijai paprašius perbalsuoti, tokia galimybė nebuvo suteikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų