REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiabučių namų modernizavimą Šiaulių apskrityje administravusi specialistė nušalinta nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnams tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl daugiabučių namų renovacijos Šiauliuose, Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros Regioninių padalinių skyriaus vyresnioji specialistė Šiaulių apskrityje B. J., administravusi daugiabučių namų modernizavimą visoje Šiaulių apskrityje, teismo sprendimu 3 mėnesiams nušalinta nuo pareigų.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo jai suteiktais įgaliojimais.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai sausio 20 d. B. J. sulaikė darbo vietoje. Tarnautoja buvo sulaikyta 48 valandoms ir uždaryta į areštinę. Jos namuose bei darbo vietoje atliktos kratos.

STT atliekamuose tyrimuose dėl galimos korupcijos vykdant daugiabučių namų modernizavimą taip pat yra tiriamos kelių daugiabučių namų savininkų bendrijų pirmininkų bei konsultantų galimai korupcinės veikos.

STT turimais duomenimis, B. J. siekdavo, kad visus su namo modernizavimu susijusius darbų etapus laimėtų tik jai patikimi asmenys. Materialinės naudos iš to turėdavo visi korupcinio sandėrio dalyviai. Žalą patirdavo namo gyventojai, kurie dar ilgą laiką turės mokėti didesnę kainą už atliktą namo renovaciją, taip pat valstybė, skyrusi namo renovacijai dalį biudžeto lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų