REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krokuvos vyskupas: Holokaustas – žydų pramanas

Krokuvos vyskupas Tadeuszas Pieronekas, duodamas interviu Italijos katalikškam interneto portalui, pareiškė, kad Holokaustas buvo „žydų pramanas", tačiau po kiek laiko šią informaciją jau ėmė neigti.

REKLAMA
REKLAMA

„Holokaustas kaip toks yra žydų pramanas. Mes lygiai taip pat galime paskelbti gausybės komunizmo aukų atminimo dieną, kai buvo persekiojami katalikai ir krikščionys“ - teigė kunigas internetinei svetainei „Pontifex.Roma“.

REKLAMA

T. Pieronekas teigia, kad Izraelis Holokausto atminimą dabar dažnai naudoja kaip „propagandos ginklą“.

„Neabejotina, kad dauguma koncentracijos stovyklų aukų buvo žydai, tačiau sąrašuose taip pat buvo lenkų, čigonų, italų ir katalikų. Tad nesisavinkite šios tragedijos propagandos vardan“ - kalbėjo vyskupas.

„Tačiau jie, žydai, turi gerą spaudą, nes galingieji turi finansinius resursus – ypač galingieji, turintys besąlyginę JAV paramą. O tai skatina tam tikrą aroganciją, kurią aš laikau nepakeliama“ - skundėsi kunigas, kuris teigė, kad šiandien palestiniečiai yra Izraelio vykdomos neteisingumo aukos.

„Matant Gazos sienos fotografijas, galima teigti, kad prieš palestiniečius vykdoma milžiniška neteisybė. Su jais elgiamasi kaip su gyvuliais, pažeidinėjamos jų teisės“ - teigė T. Pieronekas. Jis pridūrė, kad palestiniečiai taip pat galėtų sukurti lobistų grupę, kuri siektų įvesti palestiniečių aukų atminimo dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų