REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos tik pakilęs iš Libano sostinės Beiruto oro uosto į Viduržemio jūrą nukrito Etiopijos oro linijų bendrovės keleivinis lėktuvas, kuriame tuo metu buvo 89 žmonės. Liudininkai teigia, kad, prieš nukrentant lėktuvui, jie matė ugnies kamuolį.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma lėktuvo, turėjusio skristi į Adi Abebos miestą, keleivių buvo etiopai ir libaniečiai. Tarp žuvusiųjų yra ir Prancūzijos ambasadoriaus Beirute žmona Marla Pietton. Be to, lėktuve būta ir kelių Turkijos, Prancūzijos, Rusijos, Kanados, Sirijos ir Irako piliečių. Gelbėtojams kol kas pavyko rasti tik 21 žuvusiojo kūną.

REKLAMA

Lėktuvu „Boeing 737“ skrido 80 keleivių ir 9 įgulos nariai. Lėktuvas, pakilęs siautėjant audrai, iš radarų dingo apie 2 val. nakties vietos laiku.

Libano susisiekimo ministras bei kiti aukšti pareigūnai pranešė, kad sraigtasparniai bei kariniai laivai jau pasiųsti į lėktuvo sudužimo vietą. Jungtinių Tautų (JT) kariškiai, Libane atliekantys taikos palaikymo operaciją, į nelaimės vietą taip pat pasiuntė 2 papildomus laivus.

Iki šiol avarijos priežastis nėra aiški, tačiau Libano prezidentas Michelis Suleimanas jau pranešė, kad tai nebuvo teroristinis išpuolis.

„Bent dabar sabotažas nėra tikėtinas. Tyrimas atskleis priežastis“, – sakė Libano prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų