REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtualūs kino kūrybos namai  www.KinoGaražas.lt informuoja:  Beverly Hills‘e  paskelbtas toliau tęsiančių kovą ir predenduojančių į Oskarą filmų užsienio kalba kategorijoje „short list‘as“  (devintukas).

REKLAMA
REKLAMA

Į JAV Kino Akademijos apdovanojimus pretendavo 65 šalių filmai, iš kurių toliau kovą tęsia tik devyni. Filmai išvardyti abėcėlės tvarka pagal šalis :

REKLAMA

•   Argentina, “El Secreto de Sus Ojos,” režisierius -Juan Jose Campanella;

•   Australija, “Samson & Delilah,” režisierius - Warwick Thornton;

•   Bulgarija, “The World Is Big and Salvation Lurks around the Corner,” režisierius - Stephan Komandarev;

•   Prancūzija, “Un Prophète,” režisierius - Jacques Audiard;

•   Vokietija, “The White Ribbon,” režisierius - Michael Haneke;

•    Izraelis, “Ajami,” režisieriai - Scandar Copti and Yaron Shani;

•    Kazakstanas, “Kelin,” režisierius - Ermek Tursunov;

•    Nyderlandai, “Winter in Wartime,” režisierius - Martin Koolhoven;

•    Peru, “The Milk of Sorrow,” režisierius - Claudia Llosa.

REKLAMA
REKLAMA

Deja į šį sąrašą nepateko lietuviškas filmas „Duburys“ (rež. G.Lukšas). Nepaisant to, filmas sulaukė pozityvių vertinimų JAV kino spaudoje bei palankiai sutiktas viename svarbiausių JAV kino festivalių -  Palm Springs, į kurį kviečiami ir dalyvauja  pagrindiniai pretendentai į nominantus.

Filmų užsienio kalba,pretenduojančių į Osakrą atranka vykdoma kitaip nei filmų anglų kalba, už kuriuos balsuoja visi Akademijos nariai. „Short list‘ą“  sudarė 6 filmus atrinkęs komitetas, sudarytas iš kelių šimtų Los Andžele esančių Akdemijos narių, kurie nuo spalio vidurio iki sausio 16d.  peržiūrėjo  65 filmus pretendentus. Dar 3 filmus balsavimu išrinko Akademijos Filmo Užsienio Kalba Vykdomasis  Komitetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lemiamą  5 nominatų sąrašą į Oskarą filmų užsienio kalba kategorijoje paskelbs specialūs komitetai Niujorke ir Los Andžele po to, kai jų nariai nuo penktadienio (sausio 29d.) iki sekmadienio  (sausio 31d.) peržiūrės filmus ir priims sprendimus. Akademijos apdovanojimai –„Oskarai” - bus įteikti  kovo 7d. „Kodak“ teatre Los Andžele ir tiesiogiai transliuojami daugiau nei 200 pasaulio šalių.

Iš paskelbtų „short list‘o“  pretendetų į nominantus favoritas yra vokiečių filmas “The White Ribbon” (rež. Michael Haneke), jau laimėjęs Europos Kino Akademijos apdovanojimą kaip geriausias Europos 2009m. filmas bei  prieš savaitę iškovojęs „Auksinį Gaublį“  filmo užsienio kalba kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų