REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Etikos sargai po svarstymų nusprendė, kad Lietuvos politiko pasisakymai apie neva pažeidžiamas šalies lenkų bendruomenės teises yra mažų mažiausiai neetiški. Penktadienį VTEK svarstė, ar europarlamentaras V.Tomaševskis kalbėdamas apie lenkų mažumos padėtį Lietuvoje nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak etikos sargų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio viešas elgesys ir pasirinkta veiklos forma nerodo pagarbos žmogui, valstybei ir teisingumui.

REKLAMA

Etikos sargai pranešime spaudai pabrėžė nekvestionuojantys V.Tomaševskio teisės laisvai reikšti savo nuomonę ir ginti tautinių mažumų teises.

VTEK jau nuo lapkričio tiria Seimo nario konservatoriaus-krikdemo Ryto Kupčinsko kreipimąsi dėl politiko pareiškimų. Lietuvos Sąjūdžio vardu į komisiją kreipęsis parlamentaras pasipiktino jo žodžiais, ištartais per susitikimą su Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso.

Rugsėjį, neseniai tapęs europarlamentaru, V. Tomaševskis pasidomėjo, ar aukštam Europos Sąjungos pareigūnui žinoma, kad tautinių mažumų teisės Lietuvoje regresuoja, o lenkų mažuma Lietuvoje diskriminuojama.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų