REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Lietuvoje turėtų gimti dar viena politinė partija. Vilniuje rengiamame suvažiavime numatoma sujungti ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujamą Krikščionių konservatorių socialinę sąjungą, Seimo frakciją "Viena Lietuva" ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Suvienyta jėga veiks kaip politinė centro dešinės partija, besiremianti Europos tradicinėmis šiuolaikinio konservatizmo (krikščionių demokratų) ekonominėmis, socialinėmis ir dvasinėmis vertybėmis.

REKLAMA

G. Vagnorius kol kas neskelbia būsimos partijos pavadinimo. "Tai bus klasikinė centro-dešinės politinė jėga, todėl numatomas įprastas klasikinis Vakarų Europos valstybėse šios pakraipos partijoms krikščioniškasis pavadinimas", - sakė jis Eltai.

Suvažiavime planuojama patvirtinti jungtinės partijos pavadinimą, veiklos programą bei išrinkti partijos vadovybę.

"Savo kandidatūrą į partijos pirmininko pareigas kelsiu, manau, kad būsiu ne vienas", - paklaustas apie galimybę užimti jungtinės partijos pirmininko pareigas sakė G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspremjeras, paklaustas, ar sieks ministro posto dabartinėje Vyriausybėje, sakė sunkiai tai įsivaizduojantis. "Asmeniškai sunkiai įsivaizduoju darbą Vyriausybėje, kurios vadovas nusišalino nuo vadovavimo šalies administracijai ir vidaus ekonominei ir socialinei politikai, vengia bet kokių pokyčių ekonomikoje ir finansuose. Galiu padėti Vyriausybei ir nebūdamas postuose", - teigė G. Vagnorius.

Suvažiavimo delegatai ketina taip pat paskelbti Vyriausybei siūlomas neatidėliotinų veiksmų planą, kurio įgyvendinimas iš esmės pagerintų ekonominę situaciją Lietuvoje.

G. Vagnorius tikisi, kad jungtinėje partijoje bus apie 2 tūkst. narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų