REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui atmetus siūlymą kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo, šio kreipimosi iniciatorė, Seimo Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė ir kiti Seimo nariai neketina nuleisti rankų. Jie vis tiek kreipsis į KT.

REKLAMA
REKLAMA

D. Mikutienės teigimu, Seimo posėdžiui pirmininkavęs liberalcentristas Raimondas Šukys, piktnaudžiaudamas savo padėtimi neleido perbalsuoti dėl šio nutarimo Seime, nors privalėjo padaryti tai pagal Seimo statutą. Dėl šio incidento opozicinės partijos paliko posėdžių salę.

REKLAMA

"Valdantieji, išsigandę, kad visa Lietuva sužinos, jog jų priimami sprendimai prieštarauja Konstitucijai, neteisėtomis ir nesąžiningomis priemonėmis sužlugdė šį balsavimą. Nepaisydami buldozerinės valdančiųjų politikos, mes neketiname nuleisti rankų. Su teisiniu nihilizmu kovosime teisėtomis priemonėmis. Seimo tribūnoje atsakingai pareiškiau, kad sveikatos apsaugos ministras meluoja, ir tai įrodysiu teisme", - sako D. Mikutienė.

REKLAMA
REKLAMA

KT bus prašoma ištirti, ar Vyriausybės nutarimas "Dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programos patvirtinimo" pagal reguliavimo apimtį ir normų turinį, taip pat pagal įsigaliojimo tvarką neprieštarauja Konstitucijos preambulėje įtvirtintam teisinės valstybės, taip pat teisėtų lūkesčių, teisinio tikrumo, teisinio saugumo, asmenų lygybės, sąžiningos konkurencijos principams bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Sveikatos draudimo, Konkurencijos ir Sveikatos sistemos įstatymams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarė įsitikinusi, kad jai be vargo pavyks suburti 29 Seimo narių grupę ir kreiptis į KT.

"Visos opozicinės partijos šiandien parodė, kad joms nepriimtina buldozerinė valdančiųjų politika. Manau, kad visos jos sutiks kreiptis į KT dėl sveikatos sistemos reformos antikonstitucingumo", - sako Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų