REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis apgailestauja, kad ketvirtadienį parlamentarai 4 balsų persvara nepritarė Seimo nutarimui kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT), ar kai kurios Mokslo ir studijų įstatymo nuostatos neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

V. P. Andriukaičio teigimu, norint apginti akademinės visuomenės interesus, lieka vienintelis kelias - į KT kreiptis Seimo narių grupei.

REKLAMA

"Jau 50 Seimo narių pasirašė po kreipimusi į KT. Kadangi Seimas nutarimo neatmetė, o grąžino tobulinti, vėliau, jeigu Seimas pavasario sesijoje jam pritars, dokumentą bus galima prijungti prie Seimo narių grupės kreipimosi, tokiu atveju KT svarstytų skubos tvarka", - sakė V. P. Andriukaitis.

Atmesdamas valdančiųjų priekaištus, kad KT priėmus nepalankų spendimą, jog Mokslo ir studijų įstatymo nuostatos prieštarauja Lietuvos Konstitucijai, neva atsirastų "teisinis vakuumas", Seimo narys V. P. Andriukaitis jau įregistravo laikinojo Mokslo ir studijų įstatymo projektą, kuris bus dar tobulinamas iki pavasario sesijos.

"Apmaudu, jog valdantieji nepasinaudojo proga Konstitucinio Teismo pagalba įrodyti, jog jų aukštojo mokslo reforma yra teisinga, o nepasinaudodami tokia galimybe valdantieji ir toliau paliko akademinę visuomenę bei studentiją nežinioje", - sako V. P. Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų