REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus ketinimas 2012 metais tapti Pasaulio knygų sostine, kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio vertinimu, yra geras, bet labai priklauso nuo žmonių, kurie jį įgyvendins.

REKLAMA
REKLAMA

"Dabar pamatėme, kaip buvo realizuotas VEKS'as (Vilnius - Europos kultūros sostinė), mes dar ruošiam ataskaitą. Jeigu tai (Pasaulio knygų sostinės projektą - ELTA) įvykdys atsakingi žmonės, tai tikrai šita programa gali būti labai gera", - teigė ministras Seime ketvirtadienį surengtame Vyriausybės pusvalandyje.

REKLAMA

R. Vilkaitis užsiminė, kad Pasaulio knygų sostinės projektas bus dar negreitai. "Matote, kai Vilnius yra sostinė, tai turi būti visų galų sostinė: ir VEKS'o, ir knygų, ir upių, ir vamzdžių... Čia jau kito kelio nebėra", - ironizavo ministras.

Pasibaigus prieštaringai vertintam "Vilniaus - Europos kultūros sostinės 2009" projektui, paskutinėmis praėjusių metų dienomis Vilniaus valdžia pareiškė ketinanti siekti Pasaulio knygų sostinės titulo. Pasak Vilniaus vicemero Gintauto Babravičiaus, patirties, reikalingos įgyvendinant didelius užmojus, suteikė Europos kultūros sostinės projektas.

REKLAMA
REKLAMA

"Bandysime siekti, kad tai būtų bendras Kultūros ministerijos ir savivaldybės projektas", - teigė G. Babravičius.

Jo teigimu, jau sausio mėnesį turėtų būti pradėtos teikti paraiškos Pasaulio knygų sostinės vardui gauti. Valdininko žiniomis, šio garbingo titulo gali siekti du miestai. "Jeigu bus leidžiama įvardyti, kad siekia du miestai, tai bus Vilnius ir Kaunas. Jeigu bus vienas miestas, tai bus Vilnius, nes jis turi daugiau galimybių šį titulą pelnyti", - sakė sostinės vicemeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų