REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimai neteisėtai "Sodros" lėšas pasisavinusioms motinoms ir tėvams siūloma taikyti amnestiją.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projektą dėl amnestijos Seimo posėdžių sekretoriate įregistravęs Seimo narys Jurgis Razma siūlo amnestiją taikyti už Baudžiamojo kodekso 182 straipsnyje numatytų veikų padarymą, jei sukčiaujant įgyta valstybinio socialinio draudimo motinystės, tėvystės arba motinystės (tėvystės) socialinio draudimo išmoka, didesnė išmoka, taip pat teisė į atitinkamą išmoką.

REKLAMA

J. Razma siūlo Seimui priimti šį amnestijos aktą, "atsižvelgdamas į valstybės pareigą saugoti ir globoti šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę, suprasdamas, kad kūdikių ir mažamečių vaikų atitraukimas nuo tėvų gali sukelti žalos tinkamam jų vystymuisi ir, vadovaudamasis humanizmo principais".

Jeigu Seimas pritartų, amnestija būtų taikoma nėščiai moteriai arba motinai ar tėvui, auginančiam vaiką iki trejų metų amžiaus, jei šie asmenys nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą ir visiškai atlygino arba pašalino turtinę žalą, jeigu ji buvo padaryta. Siūloma netaikyti amnestijos asmenims, kurie bendrininkavo padarant nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA

Amnestija būtų taikoma, jei nusikalstama veika padaryta ar pradėta daryti iki 2009 m. liepos 30 d. įskaitytinai. Asmenims, padariusiems trunkamąsias ar tęstines nusikalstamas veikas, amnestija taikoma tik tada, jei šios veikos buvo baigtos iki 2010 m. sausio 31 d. įskaitytinai.

J. Razmos nuomone, naujų piktnaudžiavimo atvejų, tikėtina, neatsiras, kadangi 2009 m. liepos 1 d. įsigaliojusi nauja Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo redakcija, pagal kurią minėtos pašalpos skaičiuojamos iš per 12 mėnesių turėtų draudžiamųjų pajamų, užkerta kelią piktnaudžiavimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų