REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vygaudas Ušackas traukiasi (papildyta)

Po Prezidentės išreikšto nepasitikėjimo atsistatydina užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. Jis jau šiandien Premjerui Andriui Kubiliui įteiks atsistatydinimo pareiškimą. "Šiuo metu Lietuvai ypatingai svarbus yra sklandus ir nuoseklus Lietuvos Respublikos Vyriausybės darbas kartu su Prezidente ir Seimu padedant Lietuvos žmonėms kopti iš ekonominių ir finansinių sunkumų. Atsižvelgdamas į susidariusią situaciją pareiškiu apie savo atsistatydinimą. Man buvo didelė garbė ir malonumas dirbti Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus vadovaujamoje Vyriausybėje. (...) Atsistatydinimo pareiškimą pasirašiau ir šiandien įteiksiu Ministrui Pirmininkui", - ketvirtadienį sakė V. Ušackas žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

V. Ušackas teigė, jog bendraudamas ir bendradarbiaudamas su įvairių politinių partijų atstovais Seime įgijęs daug naujos patirties, pabrėžė asmens laisvės, pagarbos žmogui ir jo orumui, demokratijos, įstatymų viršenybės, atjautos ir bendruomeniškumo vertybes. Postą paliekantis Lietuvos diplomatijos vadovas padėkojo visiems Užsienio reikalų ministerijos (URM) ir diplomatinių atstovybių darbuotojams už atsidavimą tarnaujant žmonėms ir valstybei.

REKLAMA

Kartu su V. Ušacku pasitraukia ir viceministrai Asta Skaisgirytė Liauškienė, Šarūnas Adomavičius, Evaldas Ignatavičius, patarėjai Jolanta Tubaitė, Paulė Kuzmickienė, Gintarė Karčiauskaitė, Ramūnas Misiulis, kiti politinio pasitikėjimo asmenys.

"Esu įsitikinęs, kad nepriklausomai nuo personalinių pokyčių Lietuvos diplomatinė tarnyba pateisins žmonių lūkesčius ir užtikrins Lietuvos nacionalinių interesų raišką. Tęstinė, sutelkta ir vieninga užsienio politika buvo ir bus tvirta Lietuvos valstybingumo atrama", - kalbėjo URM vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį nepasitikėjimą ministru pareiškė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, jo pasitraukimui iš Vyriausybės pritarė ir koalicija.

ELTA primena, jog neoficialiai kalbama, kad Lietuvos diplomatijos vadovo postą galėtų užimti Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Audronius Ažubalis. Į postą gali pretenduoti ir jo bendrapartietė Vilija Aleknaitė Abramikienė.

Politologas Lauras Bielinis "Balsui.lt" vakar sakė, kad D. Grybauskaitė, nepasitikėjimą pareiškusi nedalyvaujant V.Ušackui, stokoja politinės kultūros arba tiesiog bijo pažvelgti jai nepatinkančiam ministrui į akis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai diplomatijos vadovas tikino, kad tarp jo ir Prezidentės "neperbėgo juoda katė". D. Grybauskaitės išsakytus argumentus dėl vykdytos politikos Baltarusijos atžvilgiu V. Ušackas atmetė. Jis teigė esąs už dalykiškus, konstruktyvius santykius su visomis kaimyninėmis šalimis.

Tai bus trečias pasikeitimas A. Kubiliaus vadovaujamame Ministrų Kabinete. Buvusiam finansų ministrui Algirdui Šemetai išvykus į Briuselį jį pakeitė Ingrida Šimonytė. Buvusį socialinės apsaugos ir darbo ministrą Rimantą Joną Dagį D. Grybauskaitei tapus Prezidente ir tvirtinant naują Vyriausybę pakeitė Donatas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų