REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas kol kas atsistatydinti neketina ir teigia sprendimą dėl šio žingsnio priimsiąs po trečiadienio vakarą vyksiančio valdančiosios koalicijos susitikimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu esu kliūtis darniai Vyriausybės veiklai, priimsiu sprendimą dėl atsistatydinimo. (...) Pirmiausia norėčiau sulaukti šio vakaro koalicijos susitikimo, partijos nuomonės", - sakė žurnalistams V. Ušackas.

REKLAMA

Jis teigė negavęs aiškaus atsakymo, kodėl prarado šalies vadovės pasitikėjimą, o, anot ministro, tai svarbu ne tik jam, bet ir jo šeimai, kolegoms užsienyje.

Paklaustas, kokios turėtų būti prielaidos ar sprendimai koalicijoje, kad priimtų sprendimą atsistatydinti, ministras pakartojo, jog nebus kliūtimi Prezidentės ir Vyriausybės bendradarbiavime, valstybės interesui. Trečiadienio vakarą V. Ušackas pažadėjo priimti sprendimą, kuris užtikrintų nuoseklią užsienio politiką ir darnią Vyriausybės veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos diplomatijos vadovo, tarp jo ir Prezidentės "neperbėgo juoda katė". Dalios Grybauskaitės išsakytus argumentus dėl vykdytos politikos Baltarusijos atžvilgiu V. Ušackas atmetė. Jis teigė esąs už dalykiškus, konstruktyvius santykius su visomis kaimyninėmis šalimis.

"Dar iki naujos Prezidentės pasakiau, kad mums reikia vadovautis savomis vertybėmis, principais, bet, antra vertus, reikia kalbėtis su visais kaimynais, tarp jų ir su prezidentu Lukašenka, kaip ir su mūsų kaimyne Rusija. Dirbome ranka rankon su Prezidente ir esu nustebęs tokiu pasakymu, kuris neatitinka realybės", - dėstė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, V. Ušackas pripažino su Prezidente nederinęs praeitą savaitę Rusijai išsiųstos notos dėl prokuratūros atsisakymo suteikti Lietuvai teisinę pagalbą Sausio 13-osios byloje, kurioje Lietuva siekia patraukti atsakomybėn Baltarusijoje esančius generolą Vladimirą Uschopčiką ir Stanislavą Jonienę.

V. Ušackas taip pat atmetė Prezidentės argumentus neva jis dirbąs vardan savireklamos.

"Niekad nesiekiau savireklamos, dirbu savo darbą, dirbu darbą kaip ministras ir kaip diplomatijos šefas, todėl mane tikrai stebina tokie pareiškimai", - sakė Užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Trečiadienį susitikusi su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi valstybės vadovė pareiškė nepasitikėjimą užsienio reikalų ministru V. Ušacku ir pasiūlė Premjerui pradėti jo atleidimo procedūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų