REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo naują ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo renovuojant daugiabučius namus.

REKLAMA
REKLAMA

STT pareigūnai darbo vietoje sulaikė Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros prie Aplinkos ministerijos Šiaulių padalinio vyresniąją specialistę B. J., administravusią daugiabučių namų modernizavimą visoje Šiaulių apskrityje. Tarnautoja sulaikyta 48 valandoms ir uždaryta į areštinę. Jos namuose bei darbo vietoje atliktos kratos. Specialistė įtariama piktnaudžiavimu jai suteiktais įgaliojimais ir kyšininkavimu.

REKLAMA

STT atliekamuose tyrimuose dėl galimos korupcijos vykdant daugiabučių namų modernizavimą taip pat yra tiriamos kelių daugiabučių namų savininkų bendrijų pirmininkų bei konsultantų galimai korupcinės veikos.

Turimais duomenimis, B. J. siekdavo, kad visus su namo modernizavimu susijusius darbų etapus laimėtų tik jai patikimi asmenys. Materialinės naudos iš to turėdavo visi korupcinio sandėrio dalyviai. Žalą patirdavo namo gyventojai, kurie dar ilgą laiką turės mokėti didesnę kainą už atliktą namo renovaciją, taip pat valstybė, skyrusi namo renovacijai dalį biudžeto lėšų.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų