REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Amgela Merkel komentaruose, kurie skelbiami trečiadienį, sakė, kad Europos Sąjunga (ES) ir Jungtinės Valstijos turėtų labiau suderinti savo finansų rinkų taisykles, patentų įstatymus ir kitus ekonomikos mechanizmus.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu britų verslo dienraščiui "Financial Times", kurį davė prieš vizitą į Vašingtoną, A.Merkel pristatė Vokietijos pirmininkavimo ES ir Didžiojo aštuoneto (G-8) šalių grupei prioritetus. Vokietijos pirmininkavimas ES truks pusmetį, o G-8 - vienerius metus.

REKLAMA

A.Merkel sakė, kad geresnis įstatymų derinimas tarp 27 valstybes vienijančios ES ir Jungtinių Valstijų padidins investicijų srautus ir prekybos apimtis.

"Mes turime tam tikros patirties, kaip veikia vieningos rinkos Europoje, kurią galėtume pritaikyti transatlantiniu mastu", - sakė A.Merkel interviu laikraščiui, kuris paskelbtas "Financial Times" interneto svetainėje.

"Didėjant globalizacijos mastui tai galėtų būti geras pagrindas transatlantiniam bendradarbiavimui", - sakė kanclerė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji nurodė, kad vėliau šią savaitę per vizitą Vašingtone ketina aptarti šią temą su JAV prezidentu su George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu).

"ES ir JAV galioja pažangūs patentų įstatymai. Mes turime finansų rinkų kontrolės mechanizmus. Turime ieškoti būdų, kaip plėtoti tai transatlantiniu mastu", - sakė ji.

"Turime būti budrūs, kad nenutoltume vieni nuo kitų, o suartėtume, nes tai neabejotinai atneštų naudos abiem šalims", - pridūrė kanclerė.

Vokietijos santykiai su Jungtinėmis Valstijomis buvo atšalę, kai kanclerio poste dirbo Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrioderis). 2005-aisiais šį postą užėmus A.Merkel, dvišaliai santykiai kur kas pagerėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų